På fredag kväll inleds RFSL Borås jubileumshelg med en pub-afton på lokalen Magasinet. Trubaduren Hans-Olof Johansson underhåller.
På lördag blir det stor fest med Diamond Dogs på scen och Dj Aron som ser till att det blir jubileumsdans. Under söndagen blir det tårtkalas där Elisabeth Ohlson-Wallin medverkar och berättar om sina bilder.
Dessutom finns det i lokalerna på Magasinsgatan dels en jubileumsutställning om lokalavdelningens historia och utställningen Verklighetens folk.
RFSL i Borås är en avdelning som under lång tid lyckats med konststycket att hålla sin lokal öppen snart sagt varje helg. Föreningen har anställda som arbetar med informationsverksamhet och hiv/STI-förebyggande arbete.
QX rotade i lagret av gaymedia från 1971 och hittade bilden på den första styrelsen för föreningen Club Liberté som RFSL-avdelningen hette då. Bland annat syns en ung Greger Eman. Han blev senare chefredaktör för RFSLs tidning Kom Ut. I bläddrandet av Revolt så ser man att 1971 var ett viktigt år för gayrörelsen och en homoförening bildades den 12 mars det året i Uppsala. Den 26 juni hölls den första ”homosexuella demonstrationen” i Stockholm. 16 personer deltog och tal hölls av Sören Klippfjell. Under 1971 genomförs homodemonstrationer även i Örebro, med deras Gay Power-klubb och i Uppsala. Stockholmsdemonstrationen var för övrigt arrangerad av Örebroarna.
Men i Borås är det just bildandet av föreningen, som sedan dess varit verksam utan uppehåll, som firas. Festerna är öppna för medlemmar och medlem blir man om man inte är det innan på plats.