15 april kl 03:00 släpps den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones(GoT) på HBO och det känns som om hela världen sitter och väntar. Inför den nya säsongen blev QX inbjudna på en GoT-pressresa till Nordirland som enda svenska medie tillsammans med 14 andra journalister och redaktörer från olika länder. Fem av dessa blev inbjudna till smygpremiären av den sista säsongen. QX var en av dem.

Vill börja med att säga att det är nutidens absolut största och mest populära serie vi snackar om, vilket innebar att vi som blev inbjudna knappt visste någonting om vad som skulle hända förutom vilken tid vi skulle vara där. Dessutom var HBO extremt strikta med att ingen på något sätt fick filma eller fota något från själva premiären, inte så konstigt kanske då det inte vore roligt om massa spoilers började cirkulera innan första avsnittet släppts. Första avsnittet kommer jag skriva om på qx.se imorgon, efter att det släppts i Sverige. Nu till godsakerna.

Så var den officiella efterfesten och kändisarna som var där

Med tanke på att världspremiären var för ungefär en vecka sedan i New York hade jag inga förväntningar på att några stora namn från skådespelarensemblen skulle dyka upp på den här premiären. Men jag hoppades självklart, då jag antar att Kit Harington (Jon Snow) inte är ensam om att vara min våta dröm? Hela gayvärlden suktar efter honom. Rättelse. Hela världen suktar efter honom.

Därför vek sig nästan benen under mig när en man från Tourism Ireland visade mig den här lappen:

Nästan hela casten från serien skulle vara på plats visade det sig! Deras första entré skedde direkt innan smygpremiären då de gick upp på scenen och glatt vinkade till alla som satt i publiken och sedan gick ner utan att säga ett enda ord. ”Är detta allt?”, tänkte jag?
Efter visningen var det dags för efterfesten, och som sagt, vi visste ingenting om vad som skulle ske. Mina tankar hade fortfarande landat i att ingen i ensemblen skulle vara där, att de säkert åkt hem efter premiären och bäddat ner sig i sina guldbroderade sidenlakan. De var ju på premiärer varannan dag.

Alla de största stjärnorna från serien var där utom Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) och Lena Headey (Cersei Lannister). Först ville jag skrika. Sen ville jag springa därifrån. Sen ville jag springa till dem. Sen lugnade jag ner mig. Det var fortfarande oklart om jag ens fick ta bilder med dem. Tills jag visste, valde jag att istället ta in den helt otroliga tematiserade festlokalen.

”Ska jag, eller ska jag inte?”

Efter ungefär 1000 tankar om ”Ska jag, eller ska jag inte springa fram och ta alla selfies jag kan”, valde jag att prata med vår ledare Nicole från Tourism Ireland vad man fick och inte fick göra.

– Man får ta bilder, men det är viktigt att komma ihåg att de är här privat. Gå inte enbart fram och be om att få ta en bild, försök att göra det i samband med en konversation som ni har inlett till exempel. Hade jag varit du hade jag försökt vara ganska återhållsam med kameran.

Det var ungefär där och då jag bestämde mig för att inte ha några mer ”Ska jag, eller ska jag inte”-tankar. Istället valde jag att njuta 100 procent av en kväll som bara kommer ske en gång i mitt liv och som på sitt sätt är helt unik. Jag får helt enkelt nöja mig med att summera kvällen såhär:

  • Jag stod i baren tillsammans med Maisie Williams (Arya Stark) och såg henne balansera ett vinglas på huvudet.
  • Joe Dempsie (Gendry) och jag gillar bägge Gin & Tonic. Joe är en av de absoluta snyggingarna i serien. Ännu snyggare i verkligheten.
  • Jag dansade till ”Whitney Houston – I wanna dance with somebody” samtidigt som Sophie Turner (Sansa Stark) och Maisie Williams. Inte alls långt ifrån ska tilläggas.
  • Jacob Anderson (Grey Worm) är grym på dansgolvet och verkar vara en riktig svärmorsdröm. Bäst dansar han till ”Outkast – Hey Ya!”
  • Jag inledde en konversation med Ben Crompton (Eddison Tollet, nuvarande lord commander i Nights Watch).
  • Kvällen kommer gå till historien som en av de bästa i mitt liv, även fast det inte blev någon selfie med Kit Harington. Han gick dessutom hem först av alla och sägs vara lite utav en tråkmåns.

Kvällen får utan tvekan 5/5 drakhuvuden i betyg.