En av restaurangerna som hatpredikanten Steven Anderson tänkt besöka har nu valt att gå ut med ett tydligt ställningstagande inför besöket och svara med kärlek och gemenskap, allt som Steve Anderson inte står för.
Joel Kinnaman och Mahmut Suvakci, grundare och ägare av Lily’s Burger meddelar i ett pressmeddelande att de kommer bjuda in nära och kära som representerar de grupper som hatpredikanten öppet uttryckt hat emot.

– Det har kommit till vår kännedom att en viss amerikansk offentlig person som öppet har uttryckt hatiska åsikter över åren har kallat sina socialamedie-följare till ett möte på en av våra restauranger, Lily’s Burger Södermannagatan i Stockholm, den 29 maj 2019 kl 13, står det i pressmeddelandet.

”Gränsen är hårfin när det kommer till att banna gäster”

Vidare skriver ägarna att de är medvetna om att detta kan ge prästen mer publicitet, vilket inte är deras tanke, men de vill också visa vart de står. De skriver att de som företag inte är i position att bestämma vem som är välkommen eller inte välkommen till deras restauranger, så länge gästerna följer lagen.

– Gränsen är hårfin när det kommer till att banna gäster baserat på deras åsikter, religion eller uttalanden de gjort, även om dessa inte alls stämmer överens med våra egna värderingar som särskiljer sig extremt från denna person.

Ägarna väljer därför att bemöta Steven Andersons besök genom att bjuda in nära och kära till lunch på restaurangen.

– Med detta sagt har vi bestämt oss för att även bjuda in våra nära och kära till lunch på Lily’s Burger Södermannagatan 27, i Stockholm, den 29 maj fr o m kl 11. Våra gäster kommer att bestå av en mix av människor som representerar de grupper som denna person öppet har uttryckt hat mot. Om personen bestämmer sig för att dyka upp på lunch hos oss, ensam eller tillsammans med sina anhängare, kommer hen att få äta en Lily’s Burger tillsammans med de människor som hen uttryckligen hatar – men som vi på Lily’s Burger ovillkorligt älskar, hälsningar, Joel Kinnaman, Mahmut Suvakci och teamet på Lily’s Burger.

Joel Kinnaman, vänster, äger Lily's Burger tillsammans med Mahmut Suvakci.

Hatpredikanten meddelade under onsdagen upplägget inför hans besök 29 maj. Han kommer besöka tre restauranger, som av gissning är noga utvalda för att ge honom så mycket uppmärksamhet som möjligt. De tre ställena är Urban Deli – Nytorget, Lily’s Burger – Nytorget och Amida Kolgrill.
Läs mer om det här.