I slutet av mars skrev QX om Steven Anderson, hatpredikanten som portats från flera länder på grund av sitt tydliga hat mot hbtq-personer, judar och muslimer. När det blev känt att han skulle komma till Sverige, lade Instagramkontot ”tnkvrt” upp ett inlägg och uppmanade sina följare att skriva under en namninsamling för att hatpredikanten bör portas.

Totalt samlades 17 000 underskrifter in och 17 april skickades de in till Sveriges inrikesminister Mikael Damberg. Huruvida Steve Anderson portas eller ej, är ännu inte bestämt, QX har tagit kontakt med Mikael Damberg och inväntar svar.

Har presenterat programmet för Sverigebesöket

Den 29 maj besöker hatpredikanten Sverige. Han meddelar på sin Youtubekanal att han bokat plats på tre olika ställen för mat och predikan.
De är Urban Deli – Nytorget, Lily’s Burger – Nytorget och Amida Kolgrill.
Ställena är högst troligen noga utvalda, då Urban Deli har ett stort hbtq-klientel och Amida Kolgrill är en turkisk grill med orientalisk mat, grupper som hatpredikanten öppet uttryckt sitt hat emot. Lily’s Burger grundades av bland annat Joel Kinnaman som stod på QX flak under Europride, är en hbtq-vän och internationellt känd.

QX har varit i kontakt med Lily’s Burger och Amida Kolgrill. Lily’s Burger tar starkt avstånd från prästen och hans åsikter men vill vänta innan de uttalar sig mer om saken.
Amida Kolgrill vill avvakta med att uttala sig mer, då de inte visste mycket om Steve Anderson.
Urban Deli Nytorget har inte gått att nå.