Vi gillar nya singeln som heter Prosecco, så vi börjar så klart med den självklara frågan: Gillar du prosecco?
– Vem gillar inte lite bubbel (skrattar)? För mig är det starkt kopplat till firanden så jag har många goda minnen av kvällar med Prosecco, som har varit stor inspiration till den här låten.
Berätta hur låten kom till!
– Förra året la jag ner mycket tid åt att skriva åt andra artister, vilket jag älskar, men jag glömde bort mig själv lite grann. I februari skrev jag och Elias Näslin, som har varit med sedan början av min karriär, en massa musik varav en blev Prosecco. Jag skrev även min låt Lean on Me med Elias, och när vi skålade för hur väl den tagits emot så föddes idén till Prosecco.
Videon, som kommer på onsdag, är en väldigt söt story mellan två män en kväll i LA…
– Ja, Nikeisha Andersson är en av Sveriges bästa regissörer. Hon har jobbat med artister som Zara Larsson, Tove Styrke och Sabina Ddumba, samt varit Guldbaggenominerad. Jag ville skapa något inkluderande och normbrytande, som reflekterar att jag är en del av HBTQ+-communityt, men gav henne rätt fria tyglar. Direkt när hon hörde låten hade hon massa idéer, och jag är supernöjd men den vackra story hon lyckats porträttera.
Är det viktigt för dig att normalisera HBTQ-personers kärlek och förekomst i populärkultur?
– Ja, det är viktigt för mig. Om jag på något sätt kan bidra till det genom att vara öppen med vem jag själv är, så vill jag självklart göra det. Jag vill se alla typer av människor representerade i vårt samhälle och inom populärkulturen.
Berätta nåt kul från inspelningarna!  
– Den ena skådespelaren blev spikad kl 23 när vi skulle börja inspelning klockan 05 morgonen efter. Förseningar gjorde att vi fick filma min slutscen uppe i bergen på några minuter innan solen gick ner. Stylisten, Ninorta Malke, fick klä mig i bakluckan och makeup-artisten, Maggie Gelusch, fick sminka mig i vägrenen. Däremellan skulle även Magnus Ragnvid hinna plåta omslaget till singeln. Turistbussar och cyklister stannade för att tjoa och fotografera samtidigt som vi spelade in, i hopp om att det var någon sorts superstjärna. Nikeisha lyckades få tag på en likadan kamera som de filmat The Hobbit med, som var så dyr att bara hon och vår DoP, Alexander Neufert, vågade gå nära den. Jag har så många härliga minnen med det här fantastiska teamet.


Du nämnde din låt Lean On Me, som nyligen passerade 5 miljoner streams!
– Ja, jag är extremt tacksam för varenda lyssning! Som independentartist blir jag extra stolt över vad jag tillsammans med mitt team har kunnat åstadkomma utan skivbolag. Det släpps väldigt mycket musik varje dag och det är svårt att förutspå vad som ska nå igenom bruset. Med min debut-EP, som jag släppte förra året, försökte jag tänka bort vad som kommer funka eller inte, och bara skriva musik utifrån vad jag själv tycker om. Mina texter är personliga och ärliga, och kanske är det därför lyssnarna har kunnat tagit till sig av exempelvis Lean on Me.

Du körade i Mello i år, är det en dröm att stå på scenen där som soloartist?
– Det hade nog varit en rolig upplevelse, men det var också skönt att få uppleva det från sidolinjen. Jag är öppen för allt som kan hända i framtiden.
Du är bra polare med Melanie Wehbe som QX hade på cover nyligen, vad är det bästa med Melanie?
– Ni kunde inte hittat en bättre person att pryda omslaget med! Det bästa med Melanie är att hon är så sjukt begåvad, men samtidigt så ödmjuk. Hon sprider oändligt mycket glädje, och jag har aldrig en tråkig dag på jobbet när vi skriver ihop.
Hur ser planerna för sommaren ut?

– Förutom att skriva mer låtar till hösten så ska jag ut och spela live. Jag kommer bland annat uppträda på Stockholm Pride. Jag längtar till att möta publiken och dansa ihop till Prosecco.

Videon till Prosecco kommer ut den 10 maj.