SPOILERVARNING. Läs bara vidare om ni sett avsnitt fyra, säsong åtta.

Först och främst! Det blev ingen genomgång av avsnitt tre för att jag behövde en vecka på mig att återhämta mig. Den psykiska påfrestningen av allt jag trodde skulle hända och alla jag trodde skulle dö, blev bara för mycket. Jag fulgrät i nästan en timme. Ja jag vet, jag är för känslomässigt engagerad i den här serien. Nej, jag bryr mig inte vad ni tycker om det.
Nu dog det som tur var inte så många, även om jag absolut tycker att de kunde kostat på sig att döda några större karaktärer. De var nästan bara semi-stora karaktärer som dog. Jag hade 0 av 5 rätt i min ”De dör”-tippning…
Absoluta höjdpunkten var när Arya svepte in och räddade världen. Älskar att det var hon och inte Daenerys eller Jon. Power to the women i den här serien och det är SÅ BRA! Nu vidare.

Avsnitt 4

När jag skrev om avsnitt två var jag övertygad om att samtliga avsnitt efter det skulle BALLA UR. Men sedan dess har verkligen skiten träffat fläkten och jag har ingen aning längre om vart den här serien är på väg. Men det är också exakt det som är seriens charm.
Skoningslösheten och det oförutsägbara. Det här avsnittet bjuder på exakt allt det. Jag tror varje gång att jag är redo för ett avsnitt, för att sen bli fullkomligt golvad ändå. Men först börjar vi med det som INGEN verkar ha missat från det senaste avsnittet. Se klippet nedan.

Kaffekopp-tabben
Efter avsnittet blev ett specifikt klipp viralt. Flera fans såg något underligt under festscenen och många var snabba med att lägga upp det på sociala medier.
Det är alltså någon som glömt att ta bort en pappmugg från ett av borden och den lyckas komma med på bild. Världens största och mest påkostade serie lyckas alltså med att glömma en pappmugg på ett av borden. SKANDAL!
Men det enda jag egentligen vill veta är: Vad beställde Daenerys Targeryen på Starbucks?

Sansa är en skvallerbytta
Jon bad alltså Arya och Sansa att svära på att inte berätta om hans ursprung för någon. Knappt en timme senare, typ, springer Sansa till Tyrion och leker skvallerbytta bing bong. Låt oss göra en sak klart för oss. Oavsett vad HON tycker om Daenerys så gör man inte så?! Oavsett hur lite Arya och Sansa litar på Daenerys infekterar detta konflikten ytterligare. Jon hade aldrig någonsin gjort likadant om Arya eller Sansa bett honom svära sin tystnad.
Just sayin’.

Bronn ballar ur
Nej men snälla, han bara springer in i Winterfell, är fullkomligt förbannad på Jaime och Tyrion och skjuter en pil mot dem? Mitt i deras broderliga moment. Återigen rasar diskussionen Bronn och Tyrion emellan om vem som kan betala vem och vad Bronn ska få för att göra dittan eller dattan. Varför är Bronn SÅ arg? Jag vet inte. Han borde kastat armborsten åt sidan och gått med den goda sidan.
Jag gillade Bronn. Nu gör jag inte det. Dramaqueen.

Daenerys absurda humörsvängningar
Är det för att hela hennes familj är incest? Är det för att hon fått reda på att Jon är hennes brorson? Är det för att typ hela hennes armé dog? Är det för att ingen i Westeros tycker om henne? Är det för att hon är sjukt nära sitt mål?
Det finns jättemånga anledningar till att Daenerys skulle vara stressad och pressad. Men hennes styrka har alltid varit att vinna folkets förtroende, inte de stora ledarnas. Hon borde återgå till sin ”Breaker of Chains” taktik och snacka till folket, hitta de lösningar som ingen annan brukar se. Serien vill uppenbarligen få åskådarna att börja tvivla mer och mer på henne.
Frågan är bara hur långt de kan dra det och hur snabbt de vill att det ska gå tills vi föraktar henne?

Cersei vet allt, de andra vet inget
Att den här Euron Greyjoj kan härja fritt med sina skepp är för mig obegripligt. Det är inte första gången han bara sveper in och dödar precis allt. Nu får resten av gänget sluta spela dumma och komma in i matchen. Det är inte okej att för tredje gången råka ut för ett bakhåll från honom. Skärp er!

Att Cersei dessutom hunnit bygga typ 3000 katapulter och förse varenda människa med det. Okej?

KAN ALLA BARA CHILLA
Alla är så stissiga! Vi tar ”Sansa, Daenerys och Arya” exemplet. Daenerys har åkt land och rike över halva världen med hela sin armé, sina drakar och rubbet för att hjälpa Sansa och hennes folk. De har nyss utkämpat världens största krig och varit nära på att dö allihop. Ändå verkar de inte ha kommit närmre varandra? Sansa borde lita mer på Dany och Jon, Arya borde lita mer på Dany och Jon. Dany borde lita mer på Sansa och Arya. Dany borde lita mer på Jon.
Med tanke på vad de gått igenom ihop borde de minst sagt nått en ny nivå. Ändå står de bara kvar och stampar i samma skepsis-träsk.

Jaime drog till syrran
Trots en förutsägbar romans och vad som skulle kunna tänkas bli en kärlekshistoria mellan Jaime och Brienne hoppade Jaime på pållen och red söderut för att hjälpa sin psykopat-syster. Var det Sansa som triggade honom när hon sa ”I always wanted to be there when they execute your sister. Seems like I won’t get the chance.” kanske? Med vilka motiv gör han det? Ska han försöka prata henne till rätta så borde han fatta att det inte går. Ska han gå tillbaka till hennes sida är han ett svin, i och för sig ingen överraskning. Att han levt på sin snygghet är över. Han behöver shape up.
Jag hoppas dock att det är han som dödar henne.

Draken dog
Rhaegal stupade på vad som kändes de snabbaste sekunderna i GoTs historia. Så var det bara en kvar. Hade aldrig vågat tro att det skulle ske. EN drake kvar. Måtte Drogon överleva, annars kastar jag in handduken mot den här brutala serien, där till och med husdjuren ska dödas.

Kommande avsnitt
Okej saker står verkligen på sin spets. Folk är SÅ arga. Daenerys kommer att balla ur. Men vad kommer hända i nästa avsnitt? Det känns som om det vankas en fajt återigen, inte lika massiv som den tidigare, men något slag kommer det säkert bli. I sista avsnittet bör de försöka knyta ihop hela säcken och därför tror jag inte att det hinns med massa stora slag.
Jag har en känsla av att Daenerys kommer ge sig på King’s Landing utan att invänta Jon Snow. Han kommer komma när allt är i upplösningstillstånd och Dany tappat kontrollen fullständigt. Folket kommer se detta och inse att hon inte är den ledare de vill ha. Men sen då?! Kommer hon dö i nästa avsnitt? Vem kommer döda Cersei? Kommer Arya rädda dagen återigen? Oklart. Allt är ytterst oklart.

De dör i avsnitt fem
Daenerys, Arya, The Mountain, Qyburn, Ser Davos.

Personen som högst troligen sitter på tronen i slutet
Jon Snow