Fanny, du ska släppa en singel, berätta.
– Ja, det är min första singel och det känns självklart jättekul. Jag jobbar med en kille som kallar sig för Jon Miljon. Jag fick höra talas om honom när jag gick en studiecirkel i Örebro så jag tog kontakt med honom och nu gör vi musik ihop. Han är specialist på hip hop, jag gör mer urban pop så tillsammans blir det något helt nytt och spännande.

Berätta om låten.
– Den heter En andra chans, och handlar om destruktiva förhållanden, osäkerhet och kärlek. Som när man förstått att man är gay och är kär i en person och i princip har ett förhållande, men man vågar inte komma ut. Det leder ju till att man sårar den andra personen samtidigt som man sårar sig själv. Man vill, men man kan inte, så man väljer istället att gå. Så får man försöka glädjas åt det fina man hade ihop, man skiljs åt men bryr sig fortfarande om varandra. Det är iallafall min historia med låten.

Har du skrivit den själv?
– Jag brukar göra grunden själv, text och ackord. Jag tar feedback från vänner och min flickvän. Den här låten har jag gjort tillsammans med jon och en vän som heter Hampus.

Hur går det till när du skriver dina låtar?
– Ofta börjar det med en text, sedan sätter jag mig vid pianot och spelar till. När jag hittat en bra grund så tar jag med mig idén till andra och tar in feedback, när jag känner mig nöjd går jag vidare med låten.

Nu ska ”En andra chans” hitta ut till lyssnarna, hur ska du ta dig igenom bruset?
– Jag tänker inte så, jag försöker fokusera på andra saker än antal streams eller på att bli populär. Jag vill hitta min musik, min stil och engagera mig i mina låtar. Och all musik jag ska göra och släppa ska vara ärligt och genuint. Vad lyssnar du själv på för musik?

– Oskar Linnros, Veronica Maggion, Miriam Bryant, Molly Sanden.

När kom du ut?
– För fyra år sedan, och det har varit de bästa fyra åren i mitt liv.

Jag vet att du har varit duktig i fotboll tidigare?
– Ja, jag har spelat fotboll i hela mitt liv. Jag var med i landslagsuttagningar för 95:or och har spelat i klubbar som Karlslund, Älta, Östersund, Karlstad och för en klubb på Cypern.

Är du singel?
– Nej, jag har en flickvän sedan tre år tillbaka.

Du har sagt att du skriver om olycklig kärlek och destruktiva förhållanden, hur kommer det sig
– Ja, jag borde ju skriva glada låtar eftersom jag redan hittat drömtjejen men min pappa gick bort i en arbetsplatsolycka när jag var 20 år så jag fick rannsaka mig själv då. Det är väl någon slags sårbarhet som talar i mina låtar och jag hittade många nya sidor hos mig själv och fick andra perspektiv på livet. Efter pappas död bestämde jag mig för att komma ut, livet är för kort för att inte levas fullt ut.