De tävlande i Mr. Gay Sweden presenteras sedan många år tillbaka i tidningen QX och på qx.se. När bilderna på årets tävlande kom var två av dem beskurna strax under bröstet.

– Vi vill visa de tävlande från sina bästa sidor, motiverade arrangören Navid Kabiri.

I tidningen beskars sedan alla tävlande utom två. Året konferencier Jean-Pierre Barda reagerade och menade att de tävlande borde presenteras ur samma bildutsnitt, alternativt själva få välja hur bilderna ska beskäras.

När kandidaterna publicerades på qx.se var samtliga i helbild, utom de två som varit beskurna från början.

– Jag ville ha det så, eftersom jag kom direkt från Peace and Love-campingen där jag levt på öl i en vecka, de som har gjort det vet hur man känner sig, säger Ebbe Jansson, 19.

David Wikman, 18, menar att han på grund av sin längd hade svårt att få kroppens vinklar att se naturliga ut under fotograferingen.

– När bilden togs så blev ansiktet bra men kroppsvinkeln konstig, så dom fick göra det bästa av det helt enkelt, säger David Wikman.

Ett stående inslag i Mr. Gay Sweden är momentet i bar överkropp. Bara en gång, år 2007, har de tävlande slupit efter att den då blivande vinnaren Joachim Corneliusson föreslagit att de kunde ha t-shirt på sig. Men varken Ebbe eller David säger sig ha något problem med att tävla i bar överkropp.

– Jag är nöjd med hur jag ser ut. Lite brunare kunde jag väl få bli men det är väl genernas fel, säger David Wikman.

Här röstar du på din favorit i MR GAY 2011
De tidigare vinnarna hittar du i ett stort reportage i QX Augusti. Ladda ner den här!