Dags att avhandla veckan som gick, sett med realityögon:

Love Island Sverige
Här hände det grejer under veckan! En av årets stora behållningar i den rätt sega produktionen var såklart Zabrina.
Så det är klart som fan att jag tyckte så synd om Zabrina efter att hon dumpades när Sanna kom in. Men jag vill inte lägga för mycket skuld på Putte för han var rak mot Z direkt och sa som det var, och let´s face it: Det där var aldrig meant to be. Han kändes snarare lite rädd för henne. Den där romansen skulle tagit fart efter att de fann varann efter att hon valde bort honom, och det hände aldrig. Så, synd om Z men hon lämnar LIS med högt huvud och jag hoppas hon tar itu med sitt temperament och hittar kärleken ändå. Tyvärr verkar ju Putte inte finna kärleken med nya svala Sanna heller. Jesus vilken torr isdrottning han fallit för.
Orka lyssna på allt detta om Anton i Casa Amor. Det var flera veckor sen och det var väl okej att testa om han kunde känna nåt för nån annan än Anna?
Veckans Therese slog i skyarna på orimlighetsskalan. Nu vill hon inte längre höra vad de andra tjejerna säger om Elias utan bara få sukta efter honom i fred och leva med de känslorna. ”För hon vet vad hon känner”. Haha säger jag, Rösta ut henne nu, för det kommer aldrig bli nåt med nån. Hon är en sån tjej som får för sig att killar är intresserade bara nån är lite schyst mot henne. Hon är rakt igenom ORIMLIG.
Jag gillar de nya deltagarna men fattar inte vad dalkullan Sofia ser i trista Ken-dockan Simon? Han är fin att se på men dötrist att lyssna på. Men de verkar kunna bli ett par att räkna med.
Och varför får Evelina så mycket tv-tid? Hon har snart varit intresserad av alla men ger upp dem efter en halv dag. Ut med henne nu. Det behövs rensas lite. Passa på att slänga ut Andrea, JonFelix och Therese också. Och plocka tillbaka Josefin åt Elias så han får lite kärlek.

Maskerar inte sin crush längre.


Paradise Hotel
Nog för att LIS-Therese är nåt i hästväg, men Camilla Skalleberg är den mest ORIMLIGA av alla realitystjärnor nånsin. Hennes crush Marcelo ljuger som en häst och knullar med andra bakom hennes rygg. När hon får reda på detta så förlåter hon honom snabbare än en näsbjörn hinner snyta åt sig en croissant i den mexikanska realityvillan! Istället blir hon sur på Theo som har vett att informera henne om allt detta. Jag skrek framför tv:n efter onsdagens program! Hur kan man vara en sån toffel. Snacka om att ha girlpower noll.
Nåja. Jag borde inte bi förvånad efter hennes alla utbrott, skalbagge-kel och krokodiltårar.
De nya grabbarna gjorde mig däremot inte besviken och spelade ut kåtsmurfen Jeppe. Hurra för det! Men är det bara jag som får grova bi-vibbar av båda? Samuel är ju uppenbart tänd på Adam, men jag tror att Alex inte alls är så enkelspårig när det gäller vem han hookar med. Vet inte varför men det känns bara som att han svänger åt båda håll.

Camilla Orimligberg.

Svenska Hollywoodfruar
Fint avsnitt när Gunilla och Åsa äntligen begravde stridsyxan. Men sen blev jag irriterad på Åsa och Maria som gjorde en så stor grej av att Siv berättade för Gunilla att de tyckte att det var sååå opassande att Gunilla kallat Siv för en ”drinker”. Det kunde ju alla fatta att det inte var med ont uppsåt. Det hela eskalerade dessutom när Siv skämtsamt kallade Maria och Åsa ”bitches”. Det gick INTE hem. Jeez Louise, chilla lite.
Men jag undrar varför produktionen hade valt en cowboygård där fruarna var tvungna att dela rum och till och med säng? Och snälla, påminn mig gärna om varför Elena Belle är med i programmet? Sa hon NÅNTING under middagen? Nåt måste hon väl kunna tillföra?

Siv förde liv.

Bonde Söker Fru
Då var min favorit igång igen! Men den här säsongen känns just nu väldigt ospännande. Hur kan TV4 satsa på fyra killar som typ är lika gamla och dessutom vill ha tjejer som är likadana. En tjejbonde med manliga sökanden hade lättat upp sååå mycket. Eller varför inte en homo? Och var är de äldre? De kurviga? De knasiga? Kändes som att alla var ”söta spralliga tjejer” i korta blommiga klänningar. Nej, detta var en astråkig start (trots att Linda Lindorff var så överentusiastisk vid brevöverlämningen att jag trodde hon skulle lyfta mot himlen och explodera…).

Linda-r inte in sin exaltering.