Intressant story bakom låten, berätta hur den kom till!
– Idén till låten kom upp under en session i Berlin hos ett producentteam som heter Hitimpulse som jag jobbar mycket med. Vi hade redan skrivit två låtar den dagen och det var midnatt och vi var helt övertrötta, när den ena killen, Bryn, började sjunga på Eiffel 65’s gamla 90-tals hit I’m Blue (Da Ba Dee). Vi började skämta om att skriva ny text till den melodin men skämtet övergick ganska snabbt till att känna… ”Detta måste vi ju göra”. En timma senare hade vi skrivit Some say. Tidigare samma dag hade en av låtskrivarna, som är gay, berättat hur han var kär i sin manliga kompis men att denna kompisen redan var i en straight relation med en tjej. Med hans historia i bakhuvet skrev vi Some Say, om kärlek du inte kan få men inte heller kan ge upp på. När du lever på hoppet att det en dag ska bli ni.

Så det är cool att din låtskrivarpolares crush outas?
– Haha ja, jag har frågat flera gånger om han vill att vi ska chilla på att lyfta fram den storyn i intervjuer, men han är en väldigt öppen person så hans svar har varit ”Jag bryr mej inte för det är sant. Jag har blivit kär i många straighta killar i mitt liv och jag är inte in the closet”.

Vi älskar videon, hur hittade man paren som är med?
– Åh, vad kul att ni gillar den! Jag är också så sjukt glad för hur den blev. Vi ville att videon skulle kännas äkta så istället för att casta skådisar så castades riktiga par. Kemin vi ser i videon är inte fejkad kärlek inför kameror utan riktig passion. Det var regissören, Leo Adef som hittade paren. Jag vet inte exakt hur faktiskt, men han har ett stort kontaktnät och ett grymt produktionsteam så de hjälptes åt.

Varför spelades in just i Barcelona?
– För att Leo (regissören) bor där så det blev liksom smidigast. Barcelona har dessutom så fantastiska miljöer med gamla byggnader och coola gränder, rätt känsla för videon helt enkelt. Det är även delar av Rosalías team som varit med och editerat videon och jag älskar hennes videos så det kändes kul att få jobba med dem.

Finns det någon låt du skrivit som du haft svårt att ge bort?
– Denna! Haha, nej men ärligt talat är Some Say den första låt där jag verkligen känt att denna skulle jag vilja släppa själv om jag får chansen. Den var på ”hold” med Camila Cabello länge men när det drog ut på tiden där och jag fick erbjudandet om att signa själv som artist så kändes det givet att jag måste ta chansen.

Vilken kompositör/artist skulle du helst vilja samarbeta med?
– Rihanna och Lana Del Rey. Den dagen det händer kan jag dö lycklig.

Jag läste att dina föräldrar jobbade undercover med att bekämpa apartheid i Sydafrika! Hur länge bodde du i Sydafrika och vad minns du från den tiden?
– Jag föddes där och bodde där med min familj tills jag var tre år, då flyttade vi hem till Alingsås. Jag minns inte mycket alls från den tiden men jag har varit tillbaka flera gånger både för att hälsa på familjevänner och för att volontärarbeta på barnhemmet som mina gudföräldrar driver.  Sydafrika kommer liksom alltid kommer ha en del av mitt hjärta, på mitt smalben har jag ett stort brunt födelsemärke och när jag föddes, har mina föräldrar berättat, så sa barnmorskorna till mig att ”This is for you to remember you were born in a black country”.