Berätta, hur kom No Boundaries till?
No Boundaries kom till en vårkväll när min dåvarande relation var på upphällning. Hon som jag träffade då hade inga barn, men i övrigt stämmer historien i låten ganska väl överens med min verklighet då. Det var så mycket kärlek mellan oss men också så mycket rädslor. Kärlek är ju inte något vi bara kan välja var vi vill hitta det, och ibland hamnar man i situationer som man kanske hade velat undvika om hjärnan fått bestämma. Jag kände att jag ville belysa det och jag tror också att liknande situationer är vanligare än vad man anar men man hör sällan om det och framförallt inte i musik.

Så, vem är du Emelie Rose?
– Jag är en numera glad grubblare som älskar att sjunga. Finns inget som gör mig lika lycklig som att sjunga. Jag hade det ganska jobbigt med min identitet när jag var yngre och det kändes som att jag började leva på riktigt när jag kom ut. Jag är en känslomänniska och jag skrattar gärna och ofta men kan gråta precis lika lätt. Ibland är jag en dålig förlorare och de flesta dagar har jag lite mer kontroll än jag skulle vilja men jag är modig när det behövs och jag är någon man kan räkna med när det blåser. Har en brokig skara vänner som står mig väldigt nära, en fantastisk pappa som ställer upp i vått och torrt, en vovve vid namn Tage Danielsson, och alla är otroligt viktiga för mig. I övrigt älskar jag ostbågar och avskyr att hänga tvätt.

Är den typisk för ditt sound?
– Ja, det skulle man absolut kunna säga. Jag har låtar som är både lite mer pop och lite mer soul, men denna hamnar nånstans mittemellan.

Vilka är kvinnorna som kysser varandra på omslaget?
-Till vänster är jag själv och kvinnan till höger är en fantastisk person som också är en god vän till mig.

Vilken artist skulle du vilja göra ett samarbete med?
– Åh, den absolut första som dyker upp i huvudet är ju Whitney Houston men om vi håller oss till numera levande artister så skulle jag säga Adele.

Säg en låt som du önskar att du skrivit!
– Oj, vad svårt! Finns hur många som helst! A Change Is Gonna Come med Sam Cooke, Halellujah med Leonard Cohen och I Believe In You And Me med Whitney Houston är några exempel.

Hur är det att vara lesbisk i Karlstad?
– Haha, ganska tråkigt om jag ska vara ärlig. Skulle inte säga att Karlstad har en stor gayscen. Prideparaden blir större och större för varje år och människorna är jättehärliga, men vill man på gayklubb: Åk inte hit (skrattar).

Lyssna här!