Som årets sista tv-bonde presenterades ikväll Johanna Nordin, 37 år från Trogsta utanför Enköping. Det innebär att vi under hösten kommer att följa Johanna och hennes utvalda brudar i tv-rutan.
Under en pressträff träffade vi Johanna.

Hur känns det att vara en av årets bönder?
– Jag hoppades såklart, men var inte alls säker. Många av mina kompisar sa att jag skulle komma med för att de måste ju ha en lesbisk tjej med. Men jag tänkte nog att jag inte skulle glida in på en räkmacka. De skulle lika gärna kunna ha en tjej som gillar tjejer med ett annat år. Men nu blev det jag och det känns jättekul.

Var du orolig att ingen skulle skriva till dig?
– Ja, lite kanske. Mina kompisar sa att de skulle skriva så att jag i alla fall får ett par brev. Jag visste ju inte om några tjejer skulle våga. Men jag fick ändå 60-70 brev av av Linda (Lindorff, programledaren) och sen har jag även fått privata brev hem till mig och på Facebook.

Hur valde du ut dom tio tjejer som vi får se i nästa program?
– Det var jättesvårt, så jag tog hjälp av min kompis Anna. Vi fick ut tio högar med allt från ”självklart” till ”ointressant”. Det gäller ju mitt kärleksliv så jag måste vara kräsen.

Var det rätt tjejer du valde ut?
– Både ja och nej. Det var ingen som jag kände att ”gud, vilken konstig människa” inför, så alla var ju bra. Men det är mycket som ska stämma med personkemin och så, därför blir det naturligt att alla inte funkar för mig.

Utan att avslöja hur det går under programserien, hur var din sommar?
– Otroligt rolig! Jag ångrar inte en minut. Det var väldigt intensivt och svårt att sätta sig in i vad det handlar om, men jag har haft jättekul under inspelningarna.

Du verkar vara bra kompis med de andra tv-bönderna…
– Ja, vi är ett jättesammasvetsat gäng som har stöttat varann och hjälpt till i valen. Jag berättade inte första gången vi sågs att jag också sökte en tjej men sen sa nån att det kanske var nån som är bi av oss, och då sa jag att jag är lesbisk. Och det tyckte som bara var roligt.

Har du förstått att du nu blir Bonde-Johanna med hela svenska folket, och en förebild för många flator?
– Åh, jag vet inte vad det innebär att bli nån som folk ser på tv. Men det finns ju så många öppna killar så det är bra att fler tjejer får synas. Det verkar som att tjejer inte vågar ta för sig i lika stor utsträckning, men det ska vi ändra på. Det känns bara konstigt att det är lilla jag som blir en sån som slänger upp portarna (skrattar).

Bonde Söker Fru, TV4, onsdagar 20.00

Årets tv-bönder: Per-Olov, Pär-Ola, Johanna, Rickard (webbonde) och Fredrik.
Årets tv-bönder: Per-Olov, Pär-Ola, Johanna, Rickard (webbonde) och Fredrik.