Förra veckan gick Ellen ut med en lång förklaring till den kritiserade bilden på henne och Bush från en fotbollsmatch, där det omaka kompisparet sågs skratta tillsammans i en VIP-loge. Många menade att det var fel av den populära programledaren att ledigt socialisera med en president som anklagats för krigsbrott och som aktivt arbetat mot samkönade äktenskap.

Anklagelser som Ellen försvarade sig mot i sin show och tryckte på hur viktigt det är att vara vänlig mot alla.

– Bara för att jag inte håller med någon om allt så betyder inte det att jag inte kommer vara vän med den personen. När jag säger att vi ska vara snälla mot varandra menar jag inte att man bara ska vara snäll mot de som tänker på samma sätt som en själv gör. Jag menar att man ska vara snäll mot alla.

Men den förklaringen ratas av bland andra Susan Sarandon och Mark Ruffalo, känd från The Avengers. På Twitter citerar Sarandon en artikel från gaytidningen Out som problematiserar vänskapen.

”Hon missar helt poängen, DeGeneres menade att problemet bara skulle handla om att hon hängde med någon som inte delade hennes åsikter, inte en man som flera gånger har anklagats för att vara en krigsbrottsling”.

En åsikt som Ruffalo delar.

”Förlåt men tills George W. Bush ställs inför rätta för brotten i Irakkriget (inklusive amerikanskledd tortyr, mord på irakier och de djupa emotionella ärr som vår militär utsatts för efter att ha tjänat hans dårskap) så kan vi inte ens börja att prata om vänlighet”.