Vår tids kanske största hbtq-ikoner kommer att bege sig ut på en Europaturné med ett stopp i Stockholm. För första gången utlovas både nytt album och alla deras ”greatest hits”. Vi hoppas på Go West, Being Boring, It’s a Sin, West End Girls, Always on My Mind och den listan kan enkelt dubblas. Det blir med andra ord en lång och underbar kväll.

Förutom en rad riktiga håll käften-hits blir det även låtar från det ännu inte släppta albumet Hotspot som kommer den 24 januari.

– Under de senaste tio åren har vi skrivit mycket av vår musik i Berlin. Det var en häftig upplevelse att få arbeta med det här albumet i legendariska Hansa Studios vilket gav en ny dimension till vårat sound.

Kom ut som gay 1994

Sångaren Neil Tennant var en av de första riktigt stora popstjärnorna att öppet komma ut som gay. I en intervju 1994 med den brittiska tidningen Attitute berättade han, efter en del velande, att han skrev alla låtar från perspektivet av en homosexuell man, eftersom det är den han är.

– Jag skulle kunna spendera flera sidor med att diskutera begreppet ”gaykultur” men för enkelhetens skull tänker jag bara säga att vi har bidragit mycket till gaykulturen. Och den enkla anledningen till det är för att jag har skrivit låtar från mitt eget perspektiv. Det jag faktiskt säger här är att jag är gay, och har skrivit låtar från mitt perspektiv. Nu var jag oväntat ärlig mot dig, men så här är det faktiskt.

Biljetterna släpptes igår och finns tillgängliga här!

Passa på att lyssna på klassikern Being Boring, nedan, som handlar om Tennants barndomskompis som dog i Aidsvågen på 80-talet.