Idol-Linni: ”Jag ser mig inte som en tjej”

 
– Alltså, jag vet ju själv att jag är annorlunda. Det är ingen konstig grej för mig, och jag tycker människor ska få vara annorlunda. Det är en jävligt bra grej. Jag upptäckte tidigt att jag inte var som alla andra och accepterade det. Och det är viktigt att man accepterar sig själv, och inte går och håller något inom sig, säger Linni och lutar sig tillbaka i skinnsoffan där vi ses på Idol-hotellet.
Annorlunda är för de flesta i det här fallet att Linni ser ut som en kille, men refereras till som hon. En etikett som Linni har valt själv.
– Jag har jag alltid velat vara en kille, och jag ser mig inte som en tjej. Men jag känner att jag har accepterats för den jag är, så officiellt i tv och tidningar så kan jag anpassa mig. Jag vet ju fortfarande vem jag är, och det är min grej. Det behöver jag inte skrika ut till hela världen. Jag vill inte vara den som håller undan något, men jag vill bara ha saken privat tills jag är säker på mig själv. Helt säker.
Så, nog sagt om det. Linni är Linni, en nybliven sjuttonåring som redan ses som en banbrytande Idol, och älskas av tusentals tv-tittare för sin androgyna stil, egna scenspråk och självsäkra attityd. Går man in på TV4.se och kollar kommentatorsfältet på Linnis Idol-profil så blir man helt varm över all kärlek Linni får. De unga fansen öser support över sin Idol, och Linni är ”superglad” över sina fans, och läser mycket av det som skrivs.
– Men ser jag något dåligt så klickar jag ner sidan. Sådant behöver jag inte läsa. Det jag behöver är bra respons från de som gillar mig, mina fans.
– Och som tur är så har folk fattat att jag inte är så lätt att trycka ner. Om de skriver typ ”är det en tjej eller är det en kille?” så bryr jag mig inte. Jag har alltid struntat i vad folk haft för fördomar. Jag har ju själv valt att se ut som jag gör. Och jag förstår ju människor, det är klart de blir förvirrade. Hade jag varit tjejig och sett någon som jag ute på stan då hade jag självklart också blivit förvirrad. Så det är ingenting konstigt alls. Det viktiga är ju att jag är nöjd med den jag är.
Linni känner att många av hennes fans finns inom HBT-världen, och flera unga har hört av sig till Linni på Facebook.
– Jag har fått mejl från unga tjejer som inte trivs i den kropp de blivit födda i. De tackade mig för att jag är jag och för att jag vågar stå upp för den jag är.

Läs hela artikeln om Linni i QX november där Linni bland annat berättar om flickvännen, stödet från familjen och om att tappa texten i direktsändning. Och så berättar Linni om planerna när Idol-äventyret är över…


Ladda ner QX november som PDF