I tio år har Nikkie de Jager delat populära sminkfilmer på Youtube. Hennes kanal NikkieTutorials följs av 13 miljoner användare. Men förra veckan delade hon en annorlunda film med titeln ”Jag kommer ut”.

– Idag ska jag dela något med er som jag alltid har velat dela men på mina egna villkor. Tyvärr har den möjligheten tagits ifrån mig. Så idag tar jag tillbaka makten. Jag vill prata med er om en del av mig som gör mig till mig. Och jag kan inte fatta att jag säger det här till er idag, så att hela världen kan se, men det känns så bra att äntligen göra det. När jag var yngre föddes jag i fel kropp, vilket betyder att jag är transsexuell, sa hon i det 17 minuter långa klippet.

Tidigare i veckan gästade hon Ellen DeGeneres talkshow för att berätta mer om utpressningen som ledde fram till beslutet att komma ut.

– För några veckor sedan började jag få mejl från en person som sa att han inte tyckte att det var okej att jag ”ljög” och han ville avslöja det. Han hade en väldigt pressande ton och sa att om han inte får ett svar innan imorgon så kommer han berätta.

Vidare berättar hon om det otroliga stöd hon fått motta efter hon delade med sig av sin transbakgrund.

– Det har varit overkligt. Jag laddade upp videon och började gråta direkt. Folk har visat att de älskar och accepterar mig. Jag är så lycklig att året är 2020 och acceptansen är verklig.