Linus och Benjamin i electropopduon Nordik Sonar är tillbaka. 

Berätta lite om låten!

– Vi två har en förkärlek till melankoliska popdrömmar. Denna gång blev resultatet Fiction No Science. Goa palmer som vajjar i solnedgången medan hjärtat är någon helt annanstans. Oro, passion, drömmar, att våga lita på sig själv, på sitt hjärta och släppa kontrollen över det okontrollbara.
Har ni själva erfarenhet av långdistansförhållanden?
– Oh ja, med allt vad det innebär, positivt som negativt, och därav att vi skrev låten. Långdistansförhållanden kan fungera om man har tillit och kommunicerar. Våga säga vad du tänker, känner och fyll lyckorna med tillit och mod, inte med att jinxa sår, oro och rädsla att det inte ska fungera.
Nåt överraskande som hänt i kontakt med era fans?
– Vi har alltid fått sån otroligt fin respons från våra närmsta och mest hängivna fans. Denna gång har det gått längre över gränserna än förväntat faktiskt, vilket vi är extremt ”happy about”. Flera sidor som uppmärksammat låten, respons från oväntade håll via sociala medier och nya fans runtom i världen. Allt vi vill är ju att skapa drömmiga stunder för våra lyssnare vare sig de dansar, tränar, reser, städar eller har fest med sina vänner.
Hur ser ett typiskt NS fan ut?
– Som tidigare sagt, en riktig drömmare. En person som använder musik för att skapa sitt egna rum. Någon som använder det rummet för att samla energi till att kunna vara sig själv fullt ut i ett samhälle där vi annars lyssnar mer till andras röster än våra egna. Alla har en originell plats  i ”livets stora cirkel” att fylla, och vi två strävar efter att vara oss själva fullt ut och indirekt tänker vi att våra fans gör likadant.

Låt ni nynnar mest nu, förutom FNS?
– På vår ”nynntopp” hittar ni just nu: The WeekndBlinding Lights, Allie XGirl Of The Year och Dua LipaPhysical.Nordik Sonar på Insta