I kväll är Manuel Gustafsson och Niklas Arleryd med i TV4:s nya dejtingprogram Flirty Dancing. Killarna lär sig på varit håll en dans som de senare utövar ihop då de träffas för första gången. De genomför dansen och säger inte ett ord till varandra och ska sedan fatta beslut på varit håll om de vill gå på dejt med personen de just dansat med.

Varför ställde ni upp i programmet?
Niklas: Det var mina vänner som kontaktade mig och frågade om jag ville vara med. Jag kände liksom ”varför inte?” jag var ändå ledig och det var en kul grej. Dessutom tycker jag att det är fantastiskt att svensk tv gör något där HBTQ-personer får synas och vara med precis som vilket par som helst.
Manuel: Jag sökte först till ett program som heter Första dejten. En tjejkompis tyckte jag skulle träffa någon, och det är ju inte helt lätt att hitta en kille som man klickar med. Så jag gick på audition och gick vidare till tv-inspelningsmomentet. Men innan inspelningen ringde produktionen och sa att min dejt hade hoppat av programmet. Det var så trist för jag hade ju sett fram emot det här. Sen gick ett halvår och så hörde TV4 av sig med förfrågan om det här programmet. Jag kände då att jag inte hade nåt att förlora på att testa.

Hur var det att lära sig dansen?
Niklas: Det gick jättesnabbt, jag jobbar ju som dansare så det tog väl en halv dag. Men de flesta som är med är ju inte dansare och då är det nog mer att ta in.
Manuel: Det var kul men svårt, och jag hade ett para dagar i Stockholm med att träna in dansen.

Kan man koncentrera sig när man just fått se den man ska dansa med? Det känns som att jag skulle bli helt nollställd…
Niklas:  I ärlighetens namn som blev den här inspelningen så lik ett helt vanligt jobb i mitt yrke. Det blev tyvärr aldrig spännande eller nervöst, utan med kameror och allt så kändes det som en videoinspelning. Men det är klart att jag tänkte ”hur ser han ut?” innan.
Manuel: Det var jättesvårt. Jag tänkte ju hela tiden ”vem är det jag kommer träffa?”, man hoppas ju bli kär i första ögonblicket. Och om det inte hände så hoppas man att båda två bara kör på och tycker det är en kul grej, räddar upp varandra och bara kör på.

Vi får ju inte avslöja hur det gick, men kände ni direkt om ni ville gå vidare med dejtandet?
Niklas: Man får ju välja om man vill gå på dejt efter att bara ha dansat ihop. Och jag kan väl säga att oavsett vem som hade stått så hade jag valt att gå på dejt. Det är klart man vill veta mer om personen än bara att att dansa.
Manuel: Det var så mycket som hände den där dagen och det vara bara att åka med. Men såklart, man ville ju träffas så vi kunde prata, lära känna personen och vad han heter, och känna på kemin lite mer. Det är ju trist att gå igenom alla de här stegen, utan att prata med varandra.

Flirty Dancing, TV4, 21.00