Den 9 april sänds castingprogrammet för Bonde söker fru 2020 och nu hoppas vi att Patrik får riktigt många brev! QX tog ett snack med honom för att ta reda på lite mer om skogsbonden från Småland!

Hallå Patrik, vem är du?
– Jag är uppvuxen i en liten småländsk by och som liten hängde jag mycket hos mormor och morfar där mitt intresse för lantbruk föddes. Jag insåg rätt tidigt att jag var bi, och var först ihop med en tjej innan jag träffade en småländsk kille som jag var ihop med i sex år. Därefter var jag ihop med en annan kille i fyra år. Idag ser jag mig som gay och söker en man. Jag bor med min katt på en gård i Kråksjö, utanför Skruv, som ligger i sydöstra Småland, mellan Växjö och Kalmar. På dagarna jobbar jag som platschef, och på kvällar och helger tar jag hand om min gård.

Du är musiker också?
– Ja, jag spelar gitarr och sjunger sedan femton år, rockabilly och country. Mitt gamla band löstes upp för ett par år sedan så jag kör vidare solo. Men jag har bara träffat en kille som är gay inom den svängen under alla mina år ute, så det är inte så lätt att träffa nån.

Varför är du med i Bonde Söker Fru?
– Jag tyckte det lät som en kul grej och Bonde Söker Fru är ju ett seriöst program med hjärta. Det är inte så lätt som gaykille att hitta en partner som vill bo på landet, och som gillar djur och natur. Jag tänker att även om man inte kommer med i programmet så har jag nu kommit ut och berättat vem jag är och då vet ju killarna att jag finns (skrattar). Jag är en romantiker som vill ha tvåsamhet och leva med någon. I gayvärlden är det många som gillar utelivet men det är inte riktigt min grej. Och det får jag på sätt och vis ändå genom att jag är ute och spelar. Jag är mer en hemmakille som gillar att träffa vänner, vara på gården och grilla vid stranden.

Vad söker du för kille?
– Någon som är jordnära, gärna driven och engagerad. Lite självständig, utåtriktad och kanske intresserad av musik och djur. En kille som inte bara ser landet som en idyll utan som vet att det innebär en hel del arbete också. Jag är en trygg kille, vill ha en vanlig grabb med fötterna på jorden och som inte är så mycket drama, utan mer sansad.

Hur träffar man killar i Kråksjö?
– Haha, ja det är inte så lätt. Mitt ex, som jag har en bra relation med idag, var från Dalarna, och hade lantställe på Öland, som ligger hyfsat nära. Annars är det mest genom sociala medier.

Vilken typ av Bonde är du?
– Jag sysslar med skog och hö, och säljer bland annat höbalar. Jag har bott här i tre år så jag har inte kommit så långt ännu, men tanken är att skaffa djur längre fram.

Hur ser en vanlig dag ut?
– Jag jobbar heltid och stiger upp 05 och åker till jobbet, sen är jag hemma till fem. Då blir det sysslor i skog, på åkrar och med huset. Sen brukar jag hitta på saker med vänner. Jag har mycket vänner häromkring och jag gillar att vara social.

Hur är livet just nu för dig med tanke på allt som sker i världen?
– Spelningarna är ju helt inställda, så det ser ut att bli en lugn sommar. Vilket kanske är skönt om man ska vara med i det här. Annars försöker jag tänka positivt. Man mår bara dåligt om man ältar det här med pandemier för mycket. Jag fokuserar på de bra sakerna i livet så gott det går.

Vill du ge Patrik en chans? Gå bums in på tv4.se/bonde-söker-fru och skriv!