KAANI beskriver sig som en transsexuell rappare med N.Y-östkustinfluens. Född och uppvuxen i Stockholm dyker nu KAANI upp som ”feature” på låten Damn Right I’m Angry med artisten Fideli. KAANI är också känd under som ”the shemale rapper”, a.k.a ”Djingis Kaani”. Kort sagt har KAANI det som krävs och arbetsmoralen för att lyckas.
Berätta om låten!
– Den handlar om att få känna ilska utan att få stereotypiska svar tillbaka, så som ”har du mens eller?” eller ”är du på din PMS nu?”. Att kvinnor inte är offer. Låt oss vara arga och få ta våran plats. Jag och Fideli kom i kontakt genom projektet Vägen Ut – Vi Unga för något år sedan när jag var ny inom musik. Allt började med att hon skickade ett beat till mig med en öppen vers och sa ”Kan du skriva en vers till den här?”, och jag tvekade inte.

Hur är det att vara trans inom rapbranschen?
– Inom min genre så vet jag att HBTQ människor, som mig – eller som oss, har det väldigt svårt att bli accepterade. Men det spelar ingen roll för att jag kommer att stanna kvar och förhoppningsvis hoppas jag att fler folk som mig kommer in genom dörrarna som jag öppnar.

Rappar du om dina egna erfarenheter?

– Eftersom att jag skriver alla mina låtar själv så har jag lyxen i att rappa om precis vad som helst – ibland sjunger jag också. Jag rappar absolut om mina erfarenheter i livet, fast på ett mer rått sätt och med lite roliga punchlines och metaforer.