Enligt tidningen Deadline är det filmstudion Tristar Pictures som vann auktionen för att få göra filmen I Wanna Dance With Somebody som ska handla om Whitney Houstons liv. Filmen ska ha premiär i samband med den amerikanska högtiden Thanksgiving. Ett datum är inte satt men någon gång hösten 2022.

Anthony McCarthen som skrivit och producerat bland annat Bohemian Rhapsody, kommer ha samma roll inför den här filmen. Vem som ska spela Whitney Houston är ännu inte bestämt.

Filmen kommer inte utelämna det tragiska som hände i slutskedet av hennes liv. Men filmens fokus kommer ligga på vad Whitney Houston lämnade efter sig och vilken påverkan det haft. Producenterna beskriver att deras vision är att skapa en ”glädjefylld, känslosam och hjärtskärande hyllning till den största kvinnliga pop och RnB sångaren genom tiderna”.

Har tidigare gjorts en film om Whitney

2015 släpptes filmen Whitney med Yaya Dacosta i huvudrollen. Den utspelar sig dock bara mellan åren 1989-1994 och handlar mest om den turbulenta relationen mellan Whitney och Bobby Brown.