TV-kungen Ryan Murphy har genom åren försett oss med serier som Pose, Glee och American Horror Story. Hans kontrakt med Netflix innebär att vi i höst får flera regnbågsfärgade satsningar, härnäst bögpaloozat The Boys In The Band (som vi skrev om här).

Nu är nya trailern för serien om Syster Ratched här. Serien handlar såklart om den ikoniska och sadistiska Gökboet-sjuksyrran. Förutom två powerhouseflator i de största rollerna, syns två unga favoriter  i biroller.
Titelrollen spelas av Sarah Paulson och som Gwendolyn Briggs ser vi Sex & The Citys Cynthia Nixon. I mindre roller syns öppna unga gaykillarna CharlieTeen Wolf/Desperate HousewivesCarver och Brandon13 Reasons whyFlynn. Dessutom har Murphy som vanligt fiskat upp äldre Hollywood-damer med gedigna meritlistor som nu åter får vettiga roller: Sharon Stone, Amanda Summer, Judy Davis och Rosanna Arquette.

Serien kommer precis som i de flesta av Murphys satsningar väva in HBTQ-handling. Så på mentalsjukhuset i New England där olika patienter för tortyrbehandlingar för att ”botas”, dyker ett par homosexuella karaktärer upp i patientgruppen….