Sedan några månader tillbaka har Ellen DeGeneres varit på mångas läppar, då hon anklagades för att ha bidragit till en dålig arbetsmiljö på sin talkshow. För två veckor sen gjorde ”The Ellen DeGeneres Show” comeback efter att ha haft uppehåll på grund av corona. Då började hon med att be så mycket om ursäkt för allt som hänt och att problemen ska åtgärdas.

Ellen har varit aktiv i nöjesbranschen sedan 80-talet och gjort allt från stand-up, film och serier. Genombrottet fick hon i samband med komediserien ”Ellen” och när den fjärde säsongen visades i USA valde Ellen DeGeneres att berätta om sin sexuella läggning i Oprah Winfreys show. Det blev stora rubriker om detta i amerikanska medier och Ellen har själv sagt att det gjorde att hon blev arbetslös under en lång tid.

Återkomsten skedde 2003 när ”The Ellen DeGeneres Show” startades  som sedan kom att bli en av USA:s mest uppskattade talkshows och har under tiden kammat hem flera stora tv-priser, bland annat hela 61 Daytime Emmy Awards.

Men under sommaren och hösten har allt stått i gungning sedan anklagelserna om missförhållanden bland anställda på talkshowen.
Allt om detta kan ni nu höra i podden ”P3 ID” i avsnittet ”Ellen DeGeneres – Hatad, älskad och hatad igen”