”Be kind to one another” eller ”var snälla mot varandra” har blivit Ellen DeGeneres slagord. Men enligt komikern Kevin Porter är hon ökänd bland sina anställda som ”en av de elakaste personerna i världen”, vilket The Independent rapporterat om.

Komikern uppmuntrade alla på Twitter att dela sina berättelser om hur elak Ellen är och svor att han skulle skänka två dollar till välgörenhet för varje berättelse. Efter 300 vittnesmål fick han sätta stopp för uppmaningen och visade upp ett kvitto på att han donerat 600 dollar i Ellens namn till LA Food Bank.

Berättelserna som anklagar programledaren för att vara en mobbare kommer bland annat från personer som påstår sig vara före detta anställda eller Warner Bros-kollegor. Som till exempel manusförfattaren Benjamin Siemon.

”Hon har en känslig näsa så alla måste tugga tuggummi från en skål som står utanför hennes kontor innan man tilltalar henne och om hon tycker att du luktar den dagen så måste du åka hem och duscha” skriver Siemon på Twitter.

En annan kollega som hoppat på tåget med anklagelser om elakhet är författaren Alison Freer.

”Jag jobbade med en show på Warner Brothers vars scen låg bredvid hennes. Det var vår stjärnas 50-årsdag så vi hade catering som grillade stekar utanför för en speciell lyx-lunch. Ellen skickade någon som krävde att de slutade eftersom hon inte äter kött. Hon är den värsta.” skriver Freer för att sen tillägga:

”Hon kontrollerar hennes anställdas lunchbeställningar, ingen får lov att äta fisk. De brukade gömma sig vid vår scen för att kunna äta vad de ville”.

Ellen DeGeneres har inte svarat på anklagelserna förutom att skriva att hon saknar sina anställda under karantän-tiden på sin Instagram.