I kvällens avsnitt av Bonde Söker Fru valde Patrik Fernlund ut sex killar som fick går på gruppdejt med honom innan han gör sitt val om vilka fyra som får följa med till hans småländska gård. Vi kollade läget med Patrik om hans första val.

Varför blev det just dessa killar som du valde att gå vidare på gruppdejt med?
– De var väl de killarna som föll mig bäst i smaken. Nästan alla av de jag valde ut har någon anknytning till landet vilket jag värderade högt.

Hur reagerade de som inte blev valda?
– De tog det bra tycker jag. Några blev ledsna och det förstår man ju, för samtidigt skulle man vilja få mer tid med alla . Det var rätt svårt att välja bort så många efter bara fem minuter. Men jag tror jag gjorde rätt val, man måste lita på sig själv och sin magkänsla :

Det var lite drama redan under gruppdejten då flera inte kände att de fick tid med dig, märkte du av det?
– Ja, några fick lite mindre tid med mig och det är såklart tråkigt, men det tiden är knapp och det gäller att ta för sig. Jag han knappt käka den kvällen så skulle vara svårt att trycka in ännu fler egentids-stunder,

Hände det något som vi tittare inte fick se?
– Jag minns att jag blev ganska irriterad att det skulle vara val så fort, för tiden bara rusade iväg. Jag hade velat ha mer tid innan jag valde. Men man får såklart anpassa sig lite också, så jag fattar ju.