I kvällens avsnitt blev det allvar och Patrik Fernlunds sex uppvaktare blev fyra. Patrik plockade också fram gitarren och sjöng om sin mamma för sina killar vilket ledde till tårar hos fler än en kandidat. Vi ringde upp Patrik för att kolla hur han upplevde det känslomässiga avsnittet.

Du berättade i programmet att din mamma dog för tre år sedan, hur hanterade du det?
– Hon är värd att pratas om så att man inte glömmer. Det har varit tufft, för hon stod mig väldigt nära. Samtidigt måste man börja leva igen. Det har inte varit lätt och alla högtider är tråkigare och tyngre eftersom hon var en rolig person som skämtade mycket. Jag blir ständigt påmind och sorgen finns där, även om man accepterar. För mig har det varit viktigt att sysselsätta mig. Det gäller att inte tappa fotfästet och helt försvinna in i sorgen.

Blev du överraskad att Pontus blev så berörd av din sång?
– Ja, det hade jag inte jag väntat mig… Men det var väldigt fint att kunna visa känslor så där. Jag visste att hans pappa gått bort och förstod honom. Det visade också mig att låten berör.

I´ll Always Remember You är släppt på Spotify nu också…?
– Ja, den skrevs under sorgearbetet då jag ville göra så mamma blev ihågkommen för nåt annat än att hon dog. Att förklara hur fin hon var genom musik. Jag har alltid velat släppa den, och när jag började spela med nytt folk i vintras såg jag ett bra tillfälle att göra det. Jag kommer nu att släppa en låt varje månad fram tills årsskiftet. Artistnamnet är Pat McGinnis men låtarna finns under ”Patrik Fernlund” på Spotify eftersom jag fattar att folk kommer att få leta annars.

Du, det var inte direkt öl-gänget som samlades, bara en av er drack öl under sångstunden medan vinglasen var fulla….
– Haha, du tänkte på det? Ja, det blev mycket vin. För mig är det olika, spontant är jag nog en ölkille. Jag dricker ofta rödvin när jag lagar mat och sen blir det öl till maten.

Simon kände mer, men hann inte visa det sa han, och Patrik tyckte att han visat var han stod, var det givet att de två skulle ryka?
– Nej, det var det inte. Det var väldigt svårt med de första valen då man träffats så kort och lite. Men jag tyckte att jag fick en rätt bra bild av dem ändå. Magkänslan sa att vi inte skulle passa ihop, och angående Patrik bestämde jag nog rätt tidigt att det inte skulle bli vi. Vi står långt ifrån varann personlighetsmässigt. även om han är en väldigt fin kille.

Det känns som att du har lite mer intresse för Einar, men var besviken att han inte tagit initiativ till att gå iväg ensam med dig?
– Ja, man börjar tvivla på sig själv när vissa inte tar initiativ till att gå iväg och prata. Så då får man gå på andra faktorer, om man vill behålla dem. Så det var baserat på lite ytliga saker att vissa stannade…

Men vad spännande nästa vecka verkar bli! Vi fick se Linda fråga: Vill du avbryta eller vill du fortsätta? Vad är det som händer? Blir det allvarligt läge?
– Ja, det kan jag nog säga. Jag mådde inte så bra där ett tag, så det blir lite allvarligt.