För trots ett år då rekordmånga har tittat, och då starka, personliga uttryck och tydliga låtar gått till Globen framför förväntade namn och därmed skapat ett av de mest svårtippade finalfälten på år och dag, så verkar alla tro att det här redan är avgjort.

För från stunden då Loreen barfotadansade in i folks hjärtan i första delfinalen i ett kylslaget Växjö för sex veckor sedan, har låten Euphoria bara växt och växt till ett allt gigantiskt fenomen som nästan saknar motstycke i modern schlagerhistoria. Eller åtminstone måste jämställas med de åren då Carola och The Ark var med.

För att radiofavoriten och iTunes- , Spotify-, och försäljningslista-ettan, inte ska vinna krävs dels en total diss av internationella juryn och att svenska folket plötsligt på lördagskvällen skulle göra en kovändning, lämna sin nya drottning i sticket och rösta på något annat. Möjligt? Självklart. Danny ligger såklart väldigt bra till i så fall. Genrepspubliken älskade honom, han har en hel massa fans och ett nummer tydligt designat för Baku. Men är det troligt? Nä, inte speciellt…

Programmet då? Jo, självklart bjuds det på ”extra allt” i finalen!

Det öppnar med programledarna i en variant på New York, New York kallad Baku, Baku och sedan släpps fjolårssegraren Eric Saade in i ett explosivt dansnummer byggt på hans tre senaste hits. Snacka om bra reklam för killens kommande arenaturné när han fyller scenen med snygga dansare och hissas upp i taket! Efter låtarna bjuds vi på de numera så bekanta ”TV-tittar-sketcherna” med Helena Bergström (och en av karaktärerna dyker upp live i arenan) och såklart ett supersnyggt shownummer där Eurovisionvinnaren Elena Paparizou gör Popular till burlesk. Allra, allra bäst är dock fantastiska Sarah Dawn Finer i en inspelad sketch där hon som EBU-kvinna ska presentera Azerbajdzjan. Kudos till Edward af Sillén för att på pricken fånga hur ett sådant där inslag brukar se ut och vilka skådespelartalanger fröken Finer visar upp! Super.

Att tippa utgången efter ettan och tvåan är inte lätt – publikundersökningen visade att förmodligen bara smulor av poängen blir kvar i kölvattnet på Loreen och Danny – men betyg ska vi såklart sätta.

Må bästa låt vinna – och det är…