Jag är med i gruppen ”Vi som älskar Bonde söker fru” och tre avsnitt in skrev en medlem ”Det skrivs väldigt lite i den här gruppen denna säsong. Har vi tröttnat?”.
Varpå en svarade: ”Inget spännande har hänt, kanske därför????” och flera stämde in i kör.

Förlåt men det stämmer så väl. Det händer typ ingenting den här säsongen? Jag kan se ljusglimtar ibland, men jag får faktiskt kämpa med att hitta saker som sticker ut för att skriva de här sammanfattningarna. Det är självklart inte bara deltagarna. Klippningen gör det segt, dessutom känns det som om det är väldigt mycket upprepningar i mellansnacken.

Vart är Ann-Katrin, som var med 2010, när man behöver henne? Till exempel det här legendariska klippet när hon och hennes dejt ska åka på kärleksresa men hon vägrar sova i samma hytt och han måste sova i världens minsta rum. Integritet!

Men här kommer i alla fall en sammanfattning från er ständige Bonde söker fru-bevakare, och detta är vad jag lyckats skrapa ihop den här veckan!
Vi tar såklart avstamp hos våra favoriter hos Patrik.

Nicklas berättar om sin duschprocedur och jag är MIND BLOWN. Låt mig göra en recap.

Först ska man duscha varmt, så att porerna öppnar sig.
Sen tvättar man sig och tar sin duscholja(Vad är ens duscholja?).
Sen duschar man kallt så porerna stänger sig. Man duschar även håret kallt så att håret inte slits lika mycket.
Sen går man ut och smörjer in sig med diverse krämer.

Okej bortsett från att han typ hatar miljön eftersom han duschar så länge, är ju sånna här egenheter så charmigt! Det är sånt här Patrik kommer tycka är jättegulligt till en början, sen kommer han störa sig jättemycket på det när han tvingas stå utanför 20 minuter när han är stressad. Sen kommer han inse att ”det är sån Nicklas är” och acceptera egenheten och leva med det resten av livet.
Hejar jag lite på Nicklas? Jag tror det. Men då måste han köpa sig ett par arbetsbyxor först, tack.

Okej så Mats hade inte corona tack gudskelov. Han stegade tillbaka till hans tjejer och utan pardon så sa han tack och hej då till Linda.
Han skickar hem henne för att han blivit osäker på henne för att hon vill följa ett recept? Det gör henne tydligen till en ”stark kvinna” som han inte kan hantera. Han vill inte bli trampad på. Han vill inte bli överkörd av henne. Bli inte det då?
Jag tror det är något annat.
Jag tror det har att göra med att Linda bägge gångerna sa ifrån till just Karin, hans gullegris.
Linda var ganska jobbig i de scenerna i och för sig, men jag suktar ju som sagt efter drama så jag hade önskat att hon skulle vara kvar lite till.

Sen att han avslutar med ”Hur fin du än är, så räcker det inte hela vägen”. Va? Nej? Säger man verkligen så till någon man nyss dumpat?

Felizia tyckte att Erik var lite för noggrann när han ville att stolparna skulle sitta stadigt ner i marken så att djuren inte kan springa igenom. Hon uttryckte det så pass mycket att de andra tjejerna reagerade. Att man blir förvånad att Erik har lite pedant-tendenser är ett mysterium i sig? Skriker inte han ”kille som alltid lägger klockan på exakt samma ställe på nattygsbordet”?

Jag tror nog att Felizia bara är ett klassiskt och tydligt exempel på en millenial. Svårt att ta order och klagar gärna 70 procent av tiden. Men arbetet blir gjort! Om än lite sämre utfört bara. Dock gillar jag Felizia, en frisk och härlig fläkt!

Så var det dags för Nicklas och Patrik att ta tag i den där förbannade ålderskillnaden. Det skiljer 13 år emellan dem då Nicklas är 19 och Patrik 32. Båda verkade hålla med om att åldern inte spelar någon roll så länge man har samma drömmar, mål och värderingar. Att det ”inte handlar om de första åren, för man ska leva ihop de andra 50 åren”. Det var fint, men är det så enkelt?

Det minst otippade den här säsongen är ändå att Einar kan spela fiol.

Emmy? Vart är hon?? Sover?
Medans de andra tjejerna vattnar rabarber och irriterar sig på varandra för att de inte får lika mycket ensamtid med Pontus lyser Emmy med sin frånvaro. Jag såg henne nästan bara under elimineringsscenen, som hon klarade sig igenom. En applåd för att kunna sova sig igenom en hel vistelse på gården och ändå bli vald!

Karin hade skrivit ett litet brev till Mats under tiden som hon var borta från gården. Hon skrev bland annat att hon hade svårt att ”se sig själv på den här gården” och säger till Mats att det kanske blev lite för ”rakt på”.
Hon säger att Mats nyköpta gård är ful och att hon heller inte ser att den ens kan bli en gnutta fin. Men hon är ÖPPEN för att se potential i gården.

Va?

Jag förstår faktiskt ingen utav av dem? Mats tycker det är avgörande att Karin måste älska hans gård för annars kan han inte bli ihop med henne, och Karin vill inte bli ihop med Mats för att hans gård är ful.
1. Jag förstår inte vad som är problemet, i synnerhet inte med tanke på att de bägge bor på Gotland? Att åka från norr till söder tar typ två timmar, så för deras del måste de ju inte bo ihop direkt. Kan man inte dejta och bli ihop och sen lösa resten sen? Eller måste ALLA livsavgörande beslut tas under en vecka? Måste Karin flytta från sitt hem för att flytta in hos Mats?
2. Det är konstigt att skriva att sånt brev.

Vad jag ser fram emot inför nästa avsnitt

BÖGHÅNGEL!