Nicola Adams och Katya Jones skrev historia då de tog plats i årets upplaga av brittiska Let´s DanceStrictly Come Dancing, som det första samkönade paret i tävlingen Men nu har de blivit tvungna att hoppa av då proffsdansaren Katya Jones visat sig vara covid-19-positiv efter ett av de obligatoriska testen deltagarna utsätts för.

Hon visar inga symptom än så länge, men de båda deltagarna måste nu sitta i karantän enligt brittiska regeringens riktlinjer. Och det gör att de inte kan delta i tävlingen i fortsättningen.

Nicola, som är Storbritanniens mest framgångsrika kvinnliga boxare genom tiderna med två OS-guldmedaljer i bagaget, skriver själv om om upplevelsen: ”jag är helt förkrossad att min dans-resa tagit slut så här tidigt. Jag hade så mycket mer att ge och så många människor att vinna detta för.” Men hon förstår självklart vad som gäller, och det viktiga är att alla är säkra.
”Jag kommer att tillbringa de kommande 14 dagarna i isolering så jag ber i förväg om ursäkt för den löjligt stora mängden TikToks som jag kommer att lägga upp”

Nicola Adams var också den första öppna HBTQ-personen att vinna en olympisk guldmedalj då hon boxade hem ett guld i London-OS 2012.

Storbritanniens Nicola Adams vann guldet mot kinesiska Ren Cancan i 51-kg klassen under OS i London 2012.