Säsongen dalar, men mina sammanfattningar står stadigt. Välkomna till avsnitt 8, som innehöll både corona-mys, soff-hångel och ytterligare deltagare som valde att åka hem. Bögarna åkte jättehärlig kärra och verkade ha världens trevligaste middag med en klippning som går till historien.

Just ja, om ni har missat någon sammanfattning så hittar ni alla längst ner på sidan.

Jag lade märke till en grej i introt. Visst känns det som om produktionen har sagt till alla: ”Titta ner, titta upp, och sen låtsas-skratta genom att andas ut”? Alla gör exakt likadant, på pricken. Tänk på det nästa gång!

Pontus blev påkommen med att krama Lisa nere i köket vid frukost. Pontus försvarade det med ”Det är inte kriminellt att ge någon en kram” och det har han ju rätt i.
Isabelle var däremot mer fundersam.

”Jag vet inte varför den här kramen uppstod, men det blev spänd stämning när jag kom. Så jag antar att det inte var en helt oskyldig kram”

Finns det något som görs på de här gårdarna i det här programmet som är oskyldigt? Alla är där för att hitta kärleken i sitt liv, tro sjutton att en kram betyder allt och lite till? Isabelle har dessutom hånglat upp Pontus i ett torn på en utflykt, när alla tjejer var med. Hur oskyldig är hon egentligen? Not so much.

Johanna ville inte pussa Mats på grund av corona. Jag får nog skicka en broschyr från Folkhälsomyndigheten om smittspridning till Johanna för om hon tror att en puss hade varit orsaken till att smitta Mats tror hon fel. De sitter 0 meter ifrån varandra, klart de redan smittat varandra om någon haft covid.

Felizia åkte hem men Erik verkade inte tycka det var så jobbigt, mest ”tråkigt att det blir en tjej färre”.
Däremot verkar han tycka det är jobbigt att tjejerna ser honom mer som en vän. Vilket är fullt förståeligt och det måste vara skitjobbigt, men sluta ta med dem på allsång i någons trädgård då och gör något lite mer romantiskt, är ett litet tips.

Mats säger ofta att han är mån om att tjejerna ska dela med sig av sina drömmar, för han vill lyssna och ta in.
Det är en lögn?
Han vill att dem ska ha drömmar men han vill också att deras drömmar ska vara kompatibla med hans tillvaro och verklighet. Eftersom han började tvivla stenhårt på Karin i förra programmet bara för hon inte tyckte om hans gård. Han sa mer eller mindre ”Älskar inte du min gård som jag älskar den, kommer det aldrig funka”.

Men ett litet sidospår. Hur söt är inte Mats här?

Emmy har vaknat ur dvalan och fick egentid med Pontus som slutade med en kyss. Hur smooth tog hon inte av sig kepsen?
Här kommer ett bildspel på det otroliga som hände när Emmy tog av sig kepsen.

Det går inte ett enda avsnitt utan att Pontus måste fråga ”Hur känns det att vara här då?”. Man kan tycka att han borde veta svaret när det gått några dagar och de dessutom hånglat upp varandra i ladan.

Då ska vi se vad killarnas dryck säger om dem.
Pontus – Dricker Sommersby. Är det en dyrare och coolare variant av Rekordelig? Eller tvärtom? Nej Kopparbärgs dricker man när man är 15, Rekordelig när man är 18 och Sommersby när man är typ 20. Så det stämmer ju bra in.
Einar – Tyvärr tror jag att Einar låtsas gilla öl. Han älskar nog cider men vill imponera på Patrik och istället väljer världens äckligaste öl, Småland.
Patrik – Det finns inget jag stöttar mer än att dricka 50 cl starköl på burk. Det är kostnadseffektivt, klimatsmart och man slipper gå och hämta en ny lika ofta. Ölen i Patriks hand känns lika självklar som Patrik själv. Trygghet!

Vilken klippning av middagen! Kort men underbart! Lite ljudeffekter när vinet hälls upp, härlig musik i bakgrunden och en Patrik som skriker ”Jag fick en matorgasm av den där blodiga älgen!”. Såhär borde hela säsongen ha klippts! TV4 ta in någon under 25 år som börjar klippa era program nu tack.

Jag gillar inte att många av Pontus tjejer tar initiativ till så mycket egentid? Absolut gå iväg och prata lite men att dra iväg bonden på en dejt i fyra timmar när det är tre kvar?
Nej det är inte okej.
Sån egentid ska de två som är sist kvar få, i den avgörande dejten! Kan produktionen stoppa detta tack? Spärra in dem.
Dessutom lindar Pontus in sig i ett fyrkants-drama som uppenbarligen ger honom panik.

Det här med att hitta en gemenskap i förlust. Är det något? Jag undrar om det är något att bygga på i ett förhållande, eftersom Patrik säger att han känner sig närmre Pontus för att han också förlorat en person i sin närhet. Jag själv har inte gjort det, och aldrig träffat någon som förlorat en närstående, så jag vet inte. Detta är alltså bara en undran jag får lämna obesvarad.

Orosmoln inför nästa vecka: Ytterligare en tjej funderar på att lämna låter det som? Och hon tycker Erik bara är intressant när dom är själva typ. Jag fattar ingenting. Baserat på ”nästa vecka” klippet så får jag typ känslan av att julia blir osäker för hon är en osäker person?

Lyckomoln inför nästa vecka: Vi får se Patrik sjunga igen!