Okej så den här sammanfattningen är verkligen något utöver det vanliga. För det första har jag kontaktat självaste exekutiva producenten på TV4, eftersom många av er haft funderingar kring namnet ”Bonde söker fru”. Många bönder som sökt kärleken har ju varit både bögar och flator.
Så vad vore jag för journalist om jag inte ställde ansvariga mot väggen? Eller det blev inte så mycket ”ställa mot väggen”, jag frågade mest snällt hur man tänker kring namnet. Såhär svarade Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4:

”Bonde söker fru är ett inarbetat varumärke som från början är ett internationellt format, så att byta namnet är tyvärr inte helt lätt. Men vi älskar alla typer av kärlek, vilket jag tror har märkts under de senaste 15 åren, och vi vill såklart fortsätta att förmedla kärlek till våra bönder och brevskrivare – oavsett vad de söker.”

Bra då var det avklarat.
För det ANDRA har jag tagit kontakt med självaste Einar för att reda ut om han ALLTID är glad. Han dementerar dessutom en sak jag lyft i tidigare sammanfattning, vilket fick mig att krypa till korset och be om ursäkt.
Jag är verkligen nöjd med den här sammanfattningen, enjoy! Samtliga sammanfattningar hittar ni längst ner på sidan.

Nu ska jag var ärlig. Nej Julia du förtjänar faktiskt inte att vara kvar om du är SÅ osäker. Speciellt inte om argumentet är ”Allt känns bra när vi är tillsammans men så fort det är fler så känner jag inget”, typ. Är så nervös att Erik ska välja henne och sen kommer hon ångra sig en vecka in.

Mats säger hela tiden ”mina tjejer” och när jag skriver de här sammanfattningarna skriver jag också ”tjejer” om hans deltagare. Är det rätt? Är de inte kvinnor?
Okej, jag googlade samtidigt som jag skrev och oftast räknas personer som kvinna efter 18-årsåldern. Men det känns så konstigt att skriva ”Mats gick hem till sina kvinnor”. Eller att ”Pontus är kär i bägge sina kvinnor, jobbigt läge”.
Jag kommer fortsätta skriva tjejer.

Alltså bästa bögar och deras mellansnack. Så fritt och spontant. Från kaffekaos till att de kan prata om hur de ska ”läsa Patrik”. Tjejerna(läs Pontus tjejer) kunde inte ens pratat om att en av dem var på en liten dejt, utan att det blev dålig stämning. Nej bort med dålig stämning och in med välformulerade, transparenta och bra tankar från bögarna istället!

Gud vad jag kände med Pontus när han inte kunde koka kaffe? Jag är exakt likadan. Dricker inte kaffe och kokar därför inte kaffe, men får panik så fort jag tvingas göra det. Kaffe är en känslig fråga för många och jag kommer aldrig förstå varför.

Hallå klädvalet Emmy och Pontus? Jag säger inget så har jag inget sagt.
Jo, jag kan inte hålla mig. Den toppen ser ut som ett nattlinne och kjolen ser ut att vara en sån man hade i utklädningslådan som liten. Och Pontus. DRA UPP BYXORNA OCH SPÄNN BÄLTET DU HAR RUNT MIDJAN. Du går inte i nian.
Gud vad skönt att få det sagt.

Attraktionsfrågan. Kan vi pausa lite här. Man kan väl känna attraktion till två? Flera? Det är väl inget Pontus måste förklara för Emmy, att han är attraherad av båda? Men han envisas ändå med att skydda sig bakom ”jag känner viss attraktion för dig, men också för Lisa”. Den här grejen upplevdes som en blixt från klar himmel och jag fattar inte varför Pontus inte bara sa att han var attraherad av Emmy, eftersom han sagt det tidigare.
Är deras kärlekssaga slut?

Varför har Emma börjat härma Erik hur han pratar? Det låter verkligen så.(Reds anm. Tydligen är Emma också från Småland visst. Men hur ska jag veta det när man inte får veta något om tjejerna? Dock härmar hon ju liksom sättet han pratar menar jag).

Det är så himla komiskt att Emma sitter under hela deras dejt och är jättetydlig med att hon aldrig velat lämna, att hon är säker och ”saknar inga hemma”. Hahahahahahahahahha det är väldigt kul att hon är så taktisk och spelar på Julias svagheter.

Detta är TYP en snodd spaning från Linnea Wikblad, fast ändå inte, för jag har med tänkt på detta. Det är att man envisas med att ha så fruktansvärt billigt bubbel? Bild 1 är från Pontus och Lisas mini-dejt. Bild 2 från Emmy och P:s dejt och bild 3 från Lisa och P:s stora dejt.
Och nej det är inte bara för Pontus gillar det här bubblet, det har varit med fler gånger, jag orkade inte gå igenom alla gamla avsnitt bara. Är det TV4 som inte kan lägga lite budget på finare bubbel?
Skärp er!

Tydligen var det dags för Patrik att göra sitt val redan nu, vilket i och för sig kändes ganska väntat på ett sätt. Han har ju från början klickat mycket bättre Pontus. Medans Einar och Pontus skakade av, svettades och grät för de var så nervösa, reagerade Patrik såhär:

Haha alltså jag har ju anklagat Patrik tidigare för att skratta och se glad ut vid fel tillfällen och nu gjorde han det igen.
Okej en close-up.

Har ni sett en gladare person? Som ett barn på julafton.

Den stora snackisen har ju varit om Einar verkligen kan vara så glad hela tiden? Jag var såklart tvungen att gå till botten med detta och skrev därför till Einar. Såhär svarade han:

Är du verkligen SÅ glad hela tiden? Du är verkligen jätteglad.
– Jag är alltid jätteglad – det är inget spel för gallerierna. Har alltid varit väldigt glad av mig. Försöker alltid hitta glädjeämnen i tillvaron och se saker från den ljusa sidan. Det är inget jag ”tvingar fram” eller anstränger mig särskilt för. Skrattar mig hellre genom livet än tvärtom.

Jaha och så var det med det. Han passade dessutom på att dementera min spaning i en tidigare sammanfattning där jag menade att han bara drack öl för att imponera på Patrik.

– Din teori om ölen var rolig. Jag köpte tre flak Småland för inte längesen, det är min favorit-fulöl faktiskt.

Så jag får väl bara krypa till korset och be om ursäkt då.
FÖRLÅT EINAR. Keep being you.

Men de här klippen när han blivit bortvald och produktionen tvingar honom att sitta på en stubbe eller en harv mitt ute i åkern typ. Det får det bli ett slut med haha.

Hallå var det bara jag som trodde att det var slutval det här avsnittet? Men såklart är det inte det kom jag på sen, för nästa avsnitt är det val och så får de reda på vart resan bär av. Vilka svenska ställen blir det tror ni?

Såhär ser det ut i tippningen hittills:

Pontus: Emmy

Mats: Johanna

Erik: Emma

Patrik: Pontus ❤️