Då har vi kommit till att slutvalen. Trodde jag i alla fall. Varför är det så konstig uppdelning av avsnitten i år? Brukade det inte vara ett avsnitt för slutval, ett avsnitt för resorna och sedan återkoppling? Nu är det några slutval, sen nästa avsnitt ett annat slutval och någon åker på resa typ. Jag saknar ett konsekvent upplägg den här säsongen.
Det här avsnittet var det Pontus och Mats som skulle göra sina slutval, då Patrik redan gjort sitt och Erik ska som sagt, av någon konstig anledning, göra sitt val nästa vecka?

Samtliga sammanfattningar hittar ni längst ner på sidan.

Något som är konsekvent den här säsongen är de klyschiga klippbilderna dock. I förra sammanfattningen var det Einar som fick sitta ute på åkern och tänka. Nu är det tjejerna som ska gå runt ute i fälten, stå på en landsväg och stirra ut mot horisonten eller sitta på en bänk med en tom blick.

Vad åt Emmy till frukost? Jag har försökt studera bilden jättelänge, men jag fattar inget. Det runda ser ut som ett halvt uppätet… plommon? Det gula skulle kunna vara fil eller yoghurt, men det är för krämigt för det. Det skulle också kunna vara grädde, men isåfall väldigt gul grädde. Sen det sista. Vad är det för rosa gegga? Det ser ut som rosa, tjock sås med deformerade köttbullar. Och varför är allt på samma tallrik?
Jag är DJUPT oroad över Emmys frukostvanor

Men bögarna, bögarna, bögarna. Patrik kände att han behövde en paus vilket kanske inte är så konstigt. Han har ju för tusan tagit hand om fyra ungdomar som varit på kollo i en vecka. Jag förstår verkligen att han måste vara helt slut.
Pontus kommer glad i hågen till gården och tycker att det ska bli kul och mysigt att äntligen få hänga själv med Patrik. Men Patrik har redan bestämt sig, det är uppenbart.

Mats valde Johanna och det kändes som det minst otippade valet. Hon kommer väl sjunga Shirley Clamp låtar för honom nu i evigheters evigheter.

Förlåt är jag okänslig nu, men Mats fullkomligt slukade Johanna efter valet. Nu kommer jag få ett till drev mot mig och anklagas för ålderism, men jag har en fråga:
Ska äldre verkligen få hångla i tv?
Nej.
Men jag tycker typ inte någon ska få hångla i tv om jag ska vara ärlig. Det låter konstigt, det ser konstigt ut och då påminns jag om att jag själv hånglar och ser konstig ut. Jag vill inte veta det. Jag vill bara ha regisserade Hollywood-kyssar i mitt liv tack.

Detta är också lite roligt och en del av Lindas person. Att hon mår så bra av att bönderna mår skit! På vänster bild sitter Mats och gråter och där sitter Linda och mår bra. På höger bild har Pontus precis gått iväg för att göra sitt slutval, uppenbart skakad. Linda mår prima.
Det är såklart ambivalent för Linda att visa empati för bönderna, samtidigt som hon kokar av glädje inombords, då hon vet att varje känslosamt inslag är ett steg närmre den där efterlängtade Kristallen hon så länge velat ha.
Men du får släppa det nu Linda, det har gått 15 säsonger och fortfarande ingen vinst. Även jag, som älskar Bonde söker fru, har jag insett att dess storhetstid är över.

Julia ville gottgöra sig och förklara varför hon ville åka hem för ”några dagar sedan” och det är fint att hon vill göra det. Men det är heller inte bara en gång hon velat åka hem utan två. Jaja, Erik tar ursäkten med hull och hår. Förlåt det kanske framkommer som om jag hatar Julia, men så är det absolut inte. Jag är bara lite trött på veliga personer, något den här säsongen kantats av.
Hon gjorde onekligen bra ifrån sig på dejten och helt plötsligt verkar vinden ha vänt.
Det här slutvalet är svårast att tippa.

Hhahahahahaha detta var väldigt roligt. Att Erik har skrivit ett kärleksbrev och är så extremt nöjd över det. Han till och med mimade texten han skrivit samtidigt som hon läste det. Såg i det? Guld.
Sen lös han upp som en sol när Julia sa att hon nu fick se den där ”djupa killen” igen. Killar hatar djupa tjejer, men tjejer älskar djupa killar, det är sen gammalt.

Varför har Pontus fullkomligt fastnat i det här med attraktion och behovet av att uttrycka det? Speciellt till en tjej han snart ska dumpa. Men det var inte det värsta med Pontus slutval. Först sa han ”jag fick liksom inte tag i dig”, vilket på ett sätt lägger skulden på Lisa för nu kommer hon åka hem och tänka ”fan det var mitt fel jag vågade inte släppa in honom, dumma jag”.
Istället kunde han lagt skulden på sig själv och bara säga ”mina känslor nådde inte hela vägen”. Punkt. PUNKT.
Men det fortsätter.
När de kramats ett tag säger han ”jag kommer aldrig glömma dig”. Är det bara jag som tycker att det är ett övertramp? Nej så säger man väl inte.

Jättekul att Emmy blev vald. Jag tror verkligen hon kommer passa in som handen i handsken på gården och att hon dessutom kommer dra med Pontus på massa roliga grejer. Vilket jag tror att han behöver. Förhoppningsvis kommer hon också lära honom att aldrig mer ha häng på byxorna.

Sen stövlade Linda in i vanlig ordning och skulle presentera Emmy och Pontus resmål.
”Ni ska få åka till en fantastisk plats, som heter…. Falkenberg”.
Det handlar väl inte om vad hon sa, mer sättet hon sa det på. Linda presenterade det som om hon nyss gett bort en resa till typ Monaco. Jag skrattade gott.

Det är såklart bra att Patrik är ärlig mot sig själv och mot Pontus. Patrik säger hela tiden att han haft en ”bra känsla” för Pontus, men har väl insett att det inte räcker.
Usch, jag hade blivit så arg om jag tvingats sitta i en bil i tre timmar för att sen bara bli dumpad. Jag hade hoppats att Pontus skulle skapa lite drama, blir arg och typ skrika ”KUNDE DU INTE BARA SAGT DET PÅ TELEFON ELLER?!” och sen rusat därifrån. Men han verkade uppskatta att Patrik sa det face-to-face. Skönt att vi människor är olika.

Jag hoppas så mycket på att en sak ska hända. Kommer ni ihåg säsongen 2017? Detta är en av mina absoluta favoriter från Bonde söker fru-arkivet.
Låt mig sammanfatta.

Säsongen 2017 valde Dennis bort Liselott i slutvalet. Hon var fullkomligt nere i honom sedan start och vid slutvalet bröt hon ihop. Hon figurerade som den säsongens lite ”jobbiga” karaktär, hon var liksom lite för på och ville lite för mycket. Såhär såg det slutvalet ut:

Sen, när Linda gjorde sin obligatoriska återkoppling med bönderna på hösten visade det sig att Annie, tjejen som Dennis valde att gå vidare med, dumpat honom. Men när Linda och Dennis snackar ute i trädgården hör Linda någon som rör sig inne i huset. Det visar sig såklart vara Liselott, som är tillbaka! Om Linda visste om det här eller inte har jag ingen aning om, men jag antar det såklart. Starkt klipp oavsett!

Därför hoppas jag såklart, att när Linda gör sin återkoppling med Patrik den här säsongen, ska hon se någon som är i huset och sen kliver Nicklas ut där i stövlar, skjorta och framförallt arbetsbyxor som han nu varit och köpt. Det vore lite kul.

Såhär ser min tippning ut för tillfället. Jag tippade redan avsnitt 9, och hade inte tänkt ändra för det är fusk väl?

❤️= Jag tippade rätt
💔= Jag tippade fel

Pontus: Emmy ❤️

Mats: Johanna ❤️

Erik(Slutvalet ej klart): Emma (Hade jag tippat efter det här avsnittet hade jag tippat Julia, på grund av amazing dejting-skills)

Patrik: Pontus ❤️ som sen blev 💔