Den spontana reaktionen var kanske inte att Amanda och Sofia skulle klicka, eftersom Amanda öppnade med att säga att ”många tjejer som letar efter tjejer är insatta i astrologi och det är inget för mig”. Klipp till en timme senare när Sofia frågar vilket stjärntecken Amanda har. Men kemin fanns där, och de klickade! De valde faktiskt att stanna hela vistelsen ut.
QX har pratat med tjejerna om hur tiden i huset var, och hur det ligger till nu efteråt.

Amanda, det här med att du upplever att många lesbiska och bisexuella tjejer är insatta i astrologi, rolig spaning! Berätta mer.
– 
Det var väldigt generaliserande av mig(skrattar). Men en gång på Tinder tog exempelvis en tjej bort matchningen när vi hade pratat ett tag då det kom fram att jag var skorpion. ’’Vilket stjärntecken är du?’’ ’’Skorpion!’’ och helt plötsligt var man blockad.

Hur gick själva matchningen till, vilka typ av frågor fick ni?
Amanda: Jag fick jättemånga frågor. Många om hur jag är som person, hur jag är i en relation, vad jag söker i en partner, vad jag absolut inte söker i en partner, och vad mina intressen är.
Sofia: 
Jag fick rannsaka mig själv och mina behov, svara på frågor om vad jag sökte och hur jag levde, vilka egenskaper hos en partner jag tycker är viktiga, ifall jag hade några preferenser runt utseende.

När ni steg in i huset kändes det som om ni hade väldigt olika energier. Hur upplevde ni första 10 minuterna?
Amanda: 
Ja, vi är ganska olika! Precis som vi båda säger i programmet så är hon lite mer energisk medan jag är mer lugn som person. Men det kändes skönt med någon som kompenserade min lugna energi, och redan efter två minuter efter att Sofia kom in i huset så kände jag mig avslappnad och glömde i princip bort kamerorna direkt.
Sofia: 
Vi var väldigt olika men också mer lika än vad som syntes i teve, det var väl en halvtimme av drygt 72 timmar som visades. Men de första tio minuterna släppte min nervositet på en gång, jag minns att jag nämnde att jag skrev poesi och Amanda gav mig en diktsamling av Karin Boye i gåva.

Amanda, jag skrattade gott när du fick frågan ”När är du född?” av Sofia, så hon kunde ta reda på ditt stjärntecken. Hur nära var det att du gick ut ur huset direkt?
– Haha, det var så typiskt att jag fick den frågan när jag precis innan sa att det känns som en vanlig egenskap hos tjejer som gillar tjejer. Lyckligtvis så ser jag inte det som en dålig grej, det är bara att jag själv är väldigt oinsatt så som tur var ville jag inte lämna huset direkt på grund av det.

Vad var ni mest nervösa över?
Amanda: Jag var nervös över att det skulle vara någon som jag kände sedan innan, även om jag inte kan komma på någon i min krets som är knäpp nog att söka till något sånt här. Sedan var jag nervös över att behöva ta stela diskussioner i TV, men det slapp vi! Det var inte stelt en enda gång skulle jag säga.
Sofia: Att den andra personen skulle vara stel och knepig. Amanda är väldigt lättsam och snabb i käften, så det var skönt. Även om jag tycker att av det man får se, så görs hennes humor sig inte rättvisa.

Ni pratar om barn, vilket är ganska tidigt att göra efter bara två dagar. Men ni tyckte lite olika där verkade det som. Hur var det?
Amanda: Ja, det är väldigt tidigt men Sofia är generellt en rak person så det var väl lika bra att droppa den bomben tidigt. Anledningen till att jag inte funderat särskilt mycket över barn är för att det är en ganska omständig process som lesbisk. Det var ingen stor grej att vi vill olika saker i livet. Jag minns inte ens såhär i efterhand att vi pratade om det.
Sofia: Haha, jag är väldigt rak och öppen så för mig var det inga konstigheter. Vi pratade om mycket seriösa saker så det var bara en piss i sjön av alla samtal vi hade. Jag tycker det är viktigt att vara ärlig med vad man vill, så slipper det bli konstigheter senare.

Har ni någon kontakt idag?
Amanda: Ja, vi pratar lite! Vi har dock inte setts någonting mer efter programmet förutom en weekend som TV4 betalade när man stannade i alla dagar. Hon bor i Malmö och jag i Stockholm så det blir lite omständigt.
Sofia: 
Vi har kontant, pratar om saker och har en del internskämt. Vi har inte träffats sen vi var på vår weekend tillsammans, det är inte så lätt att dejta och ta en spontan öl när man bor i olika städer och under en pågående pandemi. Men jag är glad över att vi lärt känna varandra.

Hur känns det såhär i efterhand?
Amanda: Skitläskigt att se sig själv på TV, men jag är glad att jag gjorde det. Jag tycker att jag framstår som lite tråkig, men det är förhoppningsvis ingen annan utifrån som tänker på det. Sen är såklart väldigt mycket bortklippt också.
Sofia: 
Jag är nöjd över att jag vågade. Det känns lite konstigt att det var så mycket bortklippt men vi var väl så härliga att det var svårt att få med allt förutom vissa highlights. Amanda hade kanske för sjuk humor för att de skulle våga ta med vidden av den i teve(skrattar).