QX startar en podcast som kommer fokusera på RuPauls Drag Race(RPDR) säsong 13. Alfred och Drottningarna programleds av QX reporter Alfred Jansson som tillsammans med svenska dragqueens och andra RPDR-fans kommer sammanfatta och dissekera varje avsnitt.
Perfekt för dig som vill tillföra ytterligare krydda inför vårens säsong, eller lära dig mer om svenska drag-scenen.

Alfred, hur kommer det sig att du startat en RPDR-podd?
– För det finns ingen svensk podcast som fokuserar på ett av världens största populärkulturella fenomen, såklart. Nej men jag tycker också att QX har legat lite efter vad gäller Dragqueens och RPDR, det är dags att vi axlar det ansvaret nu så vårt community kan gotta sig ännu mer i den världen.

Första gästen är dubbelt QX Gaygala nominerade dragqueenen Admira Thunderpussy, varför?
– Jag hade aldrig träffat Admira Thunderpussy tidigare, utan bara sett henne uppträda några gånger. Jag var hooked från första gången. Rolig, vass och en performer. Vem annars passar bättre att riva av ett premiäravsnitt? Dessutom kände jag ett ansvar att sysselsätta den stackars dragqueenen i dessa tider.

Vilka andra gäster kan vi förvänta oss?
– Grundtanken är att bjuda in svenska dragqueens, för det blir en kul vinkel. Men jag planerar även att ha något special-avsnitt med personer som jag vet är hängivna fans. Bara för att man är dragqueen betyder ju inte det att man älskar RPDR.

Vart finns podcasten?
– Måste jag säga den där klassiska gamla ”Där poddar finns”? Jag antar det. Podden finns där poddar finns!

Varför har du inga fasta tider för när det släpps?
– För att jag har aldrig gjort en podcast förut! Jag har ingen aning om vad jag håller på med.

RuPauls Drag Race går att se varje lördag på WOW Presents Plus och Alfred och Drottningarna kommer släppas på antingen måndagar eller tisdagar, men inte senare än tisdag eftermiddag.