Linus Junefelt AKA DJ Bride släpper nu en ny musikpodd som heter Darkroom Confessions. Podden är en ”sex-positiv techno & tech-house podd” där han varje vecka bjuder in DJ:s från hela världen som jobbar inom HBTQ-scenen att göra ett entimmes set med musik som dom vill ha sex till.  Dessutom får lyssnarna skicka in anonyma sexhistorier och fantasier, därav namnet Darkroom Confessions, som blir inlästa i form av röstmeddelanden under programmet.

 

Än så länge har DJ:s från över åtta länder tackat ja till att medverka och snart kommer denna hyllning till klubbmusik och sex kunna lyssnas på där poddar finns.

Så, berätta hur detta startade!
– Idén kom efter att ha varit minst sagt frustrerad när alla bokningar blivit inställda på grund av den pågående pandemin och det längre inte finns någon plattform för oss DJ:s att kunna få uttrycka oss och dela vår musik som vanligt. Därför tänkte jag att det skulle vara kul att skapa en podcast som för likasinnade DJ:s samman och som samtidigt skapar ett interaktivt deltagande av lyssnare.
– Jag har själv en förkärlek det som är socialt tabu, så för mig är det viktigt avmoralisera sex och istället lyfta fram det som något spännande, underhållande och fritt från skam. Samtidigt vill jag att podden blir som en liten utbildning för folk som kanske aldrig rört sig i liknande miljöer tidigare och en ny värld av musik.   


Du har redan DJ:s från flera olika länder på G, vad har varit deras respons?
– Alla har tyckt att det är ett väldigt spännande och annorlunda koncept. Eftersom jag ber alla gäst-DJ:s spela ett set med musik som dom skulle vilja knulla till så blir det ett nytt perspektiv och en kul utmaning för DJ:s att jobba med.
Har du nåt drömnamn som dj-gäst?
– Oj, det finns så många! Boris, Honey Dijon, Hot Since 82, Fiedel… den listan skulle kunna göras oändligt lång, men många av mina personliga favoriter har jag redan med i vår line-up! Och dessa namn släpps fortlöpande.
 
Lyssnarna berättar alltså om sina sexuella eskapader i programmet, är det både mans- och kvinnoröster som läser in dessa?
– Det stämmer! Vi uppmanar alla lyssnare att gå in och skicka in sina egna Darkroom Confessions alltså egna sexhistorier eller fantasier. Det görs genom ett anonymt formulär på vår Instagram & Facebook. Det behöver inte vara från ett darkroom, utan kan ju bara vara något man tycker är riktigt hett eller spännande. Allt är såklart 100 % anonymt och dessa blir upplästa under programmet som ett röstmeddelande. För tillfället har vi en kvinnlig röst, men vi kommer att ha både manliga och kvinnliga röster i framtiden.

Vad är det som lockar med darkrooms på klubb i en tid då vi ändå har appar för att hooka upp?
– Allting handlar om upphetsningen i den stunden. Om du hookar upp genom en app så kan man aldrig vara säker på vad man får, och om man har haft kontakt med någon och bestämt sig för att träffas så involverar det både logistik, nervositet och oro. I ett darkroom kan du vara anonym, du kan ta för dig av det du vill, med medgivande såklart, och då utan att behöva säga ett enda ord, leva ut dina fantasier och utforska dina gränser. Sen när du känner dig klar kan du bara gå därifrån. Okomplicerat och spontant.
 
Var finns världens bästa darkroom? 
– Berlin har fantastiska darkrooms: Berghain, LABoratory, Revolver, Kitkat, Mentabolism med flera, och attityden gentemot sex är väldigt avslappnad där. Men sen så beror det helt på vad man är ute efter. På vissa ställen är det mer fetish och kinks som utspelas, medan andra darkroom kan vara som en stor moshpit av folk som har sex precis överallt.Var har du haft den bästa darkroomerfarenheten?
– Jag tyckte darkroomet på den stora La Demence-festen i Brussel var ett spektakel, om inte för att delta så var det spännande att se på. Darkrooms under större festivaler och evenemang brukar oftast vara väldigt packade med folk från hela världen, så där kan alla hitta något man gillar. Själv föredrar jag när det finns utrymme så att man kan välja om man vill vara med i en större grupp eller ha möjliget att gå undan lite mer avskilt.  

Tänker du som DJ att din musik ska köra de som dansar kåta och väljer man vad man spelar efter den tanken liksom?
– Ja, men det är ju en väldigt personlig sak vad man tycker är sexig musik. Det beror även mycket vad det är för fest och miljö man spelar i. I podcasten har alla DJ:s fått briefing om att spela musik som dom själva blir kåta av, sen hur det mottages av lyssnaren är upp de själva. Jag personligen har blivit väldigt upphetsad av att lyssna på de avsnitt som är färdiga hittills

När jag spelar på fester och klubbar är det ofta techno, och det förknippar jag ofta med sex. För mig finns något fantastiskt fint med techno musik och det är att man som lyssnare måste försöka överge logiken i musiken och hitta sina egna rytmer som man knyter fast vid för att känna den pulsera igenom hela kroppen. Då släpper jag på mina gränser det öppnar upp mig för helt nya upplevelser. Sen är det bara ta med sig den känslan från dansgolvet in i darkroomet för att utforska nya upplevelser även där.

 
Är en klubb sämre om det inte finns darkroom?
– Både ja och nej! Det beror ju på vad det är för klubb. Jag tycker det är kul när valmöjligheten att gå in i ett darkroom finns, men det är inget krav från min sida. Olika fester har ju olika egenskaper. Jag har kanske inte sett det som en dealbreaker om det inte finns ett darkroom om jag ska gå på dragbingo till exempel. Fast nu när jag tänker på det hade ju det varit helt fantastiskt om det fanns! Men om jag går på en techno-fest så föredrar jag nog om det finns. Om man inte vill delta så behöver man ju inte gå in. 

Finns det gränser för vad ni kommer spela upp för sexhistorier/fantasier?
– Så länge det inte involverar någon form av respektlöst nedvärderande på grund av kön, etnicitet eller utseende så tror jag inte det. Jag vill hålla det rått och ärligt. Jag vill att folk ska kunna berätta sina historier kompromisslöst och att lyssnare får höra historier som kanske inspirerar till att testa nya saker.

Var hittar man podden och hur ofta kommer den ut?
– Till en början hittar man nu podden på SoundCloud och Spotify och senare läggs den till hos Apple Podcasts – sök efter “DJ Bride Presents: Darkroom Confessions”. Sen vi se om vi utökar till andra plattformer. Vi har en extraordinär premiär idag, den 29 januari, då vi släpper tre avsnitt samtidigt. Därefter kommer ett avsnitt släppas varje vecka.

Vad saknar du mest med att vara ute och spela?
– Jag saknar att kunna få uttrycka mig genom musik. Jag saknar dånet från en packad klubb, den underbara upphetsning och spänning precis innan man ska gå på inför ett hav av människor som är ute för att bara ha så kul dom kan. Det är något speciellt när man spelar på en riktigt bra klubb, jag liksom hamnar i någon slags trans där känner mig otroligt fri. Jag saknar även att träffa alla mina vänner och jag saknar att få träffa nya vänner.
@darkroomconfessions på Instagram