Jack O’Connor driver det queera popmusik projektet SNKT. Han flyttade till Sverige från Irland för fyra år sedan för att kunna jobba med låtskrivning och musik. Jack släppte sin första EP förra året och idag släppte han singeln, Lost in Love. I dagarna kommer dessutom en musikvideo regisserad av Henrik Johnsson, följt av ett album senare i mars.

Hej Jack! Du har själv nämnt att låten passar bra på klubben, typ den där timmen vi alla känner till, när allt är på topp.
– Jag tycker att låten passar bäst i stunden där allting på klubben lyfter, då man glömmer allt annat och troligen kommer ångra det imorgon. Jag är singel, så jag vet hur det kan vara i nattlivet ibland, att vara på jakt efter någon, och Lost in Love bär för mig på känslan av att allt, just i natt, är möjligt. 

Du kan väl berätta lite om låten?
– Låten skrevs under sommaren 2020, då det, liksom nu, inte fanns några möjligheter att  gå ut och njuta av klubblivet. Jag ville verkligen skriva en låt som påminde av den här tiden, och som lovade att snart, snart kommer den tillbaka. 

”Sen finns det massa andra bra saker också…svenska män!”

Vem är du själv på klubben? Dansar du eller hänger i baren?
– Jag är definitivt en dansare. Det känns som att baren tillhör poeter, och dansgolvet tillhör oss som älskar liv, sex och glädje – har jag nämnt att jag är singel? 

Du är född och uppvuxen i Irland. Hur skiljer sig klubbscenen från Sverige? Bättre eller sämre queer/bögklubbar?
– På ett sätt är queerklubbarna här och hemma väldigt lika, båda erbjuder ett säkert utrymme för HBTQIA+-gemenskapen. Det som skiljer sig, skulle jag säga, är att bögklubbar här lite mer avslappnade än de därhemma. Däremot kan irländare festa som inga andra. Både Sverige och Irland är fantastiska på sitt eget sätt. 

När och varför flyttade du till Sverige?
– Jag flyttade hit i september 2016. Sverige är otroligt bra när det kommer till låtskrivning och musikproduktion, i synnerhet just popmusik, och jag kände så starkt att jag verkligen ville vara en del av det. Jag trivs väldigt bra här. Sen finns det massa andra bra saker också…svenska män! Och kvinnor. Och ännu mera män. Nämnde jag att jag är singel?