Svenska popstjärnan LOVA är aktuell med röjigt poppiga singeln Dance For The Hell Of It. Idag kom Euphoria-inspirerade videon till låten, som kretar kring en lesbisk kärlekshistoria. Vi gillar videon hårt, och låten är ett stycke upplyftande powerpop.

– Dance For The Hell Of It
handlar om att försöka passa in men oavsett hur mycket man än försöker så känner man sig missplacerad och obekväm. Du är åskådare istället för deltagare och allt du vill är att vara på andra sidan av cirkeln. Men ingen ser dig och tillslut ser du de coola kidsen i ett annat ljus. De är töntar som bara bryr sig om sig själva så du säger ”fuck it” och går och dansar istället. För hellre ha kul med sig själv än ha tråkigt och anpassa dig för andra.


Vi får Euphoria-vibbar av videon, gillar du serien (som går på HBO Nordic)?
– Absolut. Jag blev jätteinspirerad av Euphoria när jag såg den. Framförallt det visuella och ljussättningen. Jag tycker den har en sån fin balans mellan det drömska och gulliga, samtidigt som den är väldigt djup och har ett överliggande mörker. Jag har alltid inspirerats av amerikanska high school filmer/serier och hela mitt albumkoncept bygger på det. Så videon känns visuellt som en förlängning på hela albumtänket.

Var tanken alltid att det skulle vara ett samkönat par i videon, och varför ville du ha det?
– Ja, jag minns första mötet med produktionsbolaget Parapix och vi båda var väldigt snabba med att säga att vi ville ha två tjejer som huvudrollerna. Jag vet inte om jag blev omedvetet inspirerad av Euphoria eller varför jag kände det så starkt. Men jag känner framförallt att majoriteten av alla kärlekshistorier i videos har bestått av tvåkönade par i alla år. Och för mig är det jätteviktigt att alla människor känner sig representerade i dagens samhälle och framförallt i popmusiken som ofta kan bli väldigt ensidig och repetitiv.

Hur hittade ni rätt brudar för detta?
– Vi ville att huvudrollerna skulle kunna dansa, så då jobbade produktionsbolaget tillsammans med grymma JEANBAPTISTEGROUP för att hitta de här två tjejerna. Tjejerna heter Ambra Angela och Diana Iedan och de var vänner sen tidigare. Det blev så bra för kemin fanns redan där. De var helt magiska!