Gabrielle Union slog igenom under 90-talet i teen-klassiker som Bring It On och 10 orsaker att hata dig. Nyligen återskapade hon kort en av scenerna från den sistnämnda filmen som blev Heath Ledgers stora genombrott.
Och hon gjorde det tillsammans med sin styvdotter Zaya som Gabrielle har ett väldigt nära band till. Zaya, som är trans, har i TikTok-klippet de repliker som hennes styvmamma hade i filmen.

Gabrielle och hennes man Dwayne Wade, hyllad amerikansk basketspelare, har visat kärlek och support för 13-åriga Zaya på alla möjliga sätt sedan hon hon ut. I september i fjol var paret med i ansedda tidningen TIME som en del av alla de personer tidningen ville lyfta som viktiga förebilder och inflytelserika opinionsbildare just nu.

Både Dwayne Wade och Gabrielle Union presenterade dottern som Zaya på sina respektive Instakonton då hon i fjol valde att berätta för världen att hon är trans, och i mars i fjol tog paret med Zaya på ett första röda mattan-event för att visa att de står bakom sin dotter.

 

@gabunionCan you ever just be whelmed? #tellmewithouttellingme #10thingsihateaboutyou #yourturn♬ original sound – Gab Union