Idag släpper artisten SYLVE ny musik. Låten heter För sent att säga och handlar om när man träffar sitt ex första gången, jobbig och tryck stämning helt enkelt! Vi tog såklart ett snack med SYLVE inför singelsläppet.

Hej Sylve, hur är läget?
– Läget är bra tack. Jag lever fortfarande på energin från spelningen på Stockholm Prides event ”Meet & Jam” häromdagen. Att få möjlighet att uppträda LIVE är helt fantastiskt i dessa tider och jag är så tacksam för det.

Du släpper ny låt idag, ”För sent för att säga”. Hur kom den till?
– Den kom till på Baggpipe Studios tillsammans med min kollega och vän William Jerner. Jag har alltid älskat heart break-lyrik över beats, och när jag jobbar med William så blir det ofta den sidan av mig som kommer fram. Vi hittar alltid någon slinga som vi får vibe kring och sedan brukar text och tema nästan skriva sig självt.

Vad är låten för dig?
För sent att säga handlar om situationen när du stöter på ditt ex första gången efter du gjort slut. Du har planerat hur mycket som helst du vill säga men inser att när du väl står där, så spelar det ändå ingen roll. Allt det där du skulle ha sagt eller gjort som kanske hade gjort skillnad då, är för sent att säga nu.

 Har karantän-tillvaron hjälpt eller stjälpt dig i låtmakeriet?
– Det har varit ett konstigt år för alla, inklusive oss i musikbranschen. För mig har det mest inneburit utmaningar, jag känner absolut att jag har utvecklats. Att inte komma ut och spela min musik live för människor är otroligt tråkigt, det är där jag ofta får mycket av min inspiration som jag sedan använder i studion. Som alla andra så längtar jag tills vi satt pandemin på plats.

 Du har hittills bara gjort låtar på svenska. Kommer du fortsätta med det?
– Jag känner inte att jag är, eller vill vara låst till bara ett språk. Egentligen så har jag faktiskt skrivit mest på engelska, men då till andra artister. I framtiden tror jag absolut det kommer komma låtar på engelska som jag känner passar mig själv.