Första avsnittet av den nya lesbiska-queerkulturella-humor-inriktade podden Lesbisk Revy finns nu att lyssna på. Trion är Pernilla Hammargren, Moa Svan och Therese Sandin. Det blir prat om serier, filmer, standup, musik, poesi, romaner, scenkonst där utgångspunkten alltid är lesbiskt och queerigt.

– Det har varit en lång startsträcka från idé till release, mest för att vi behövt se till att ha alla tekniska förutsättningar för att spela in på distans plus att vi lever väldigt olika liv och ibland har svårt att hitta en tid som passar oss alla, säger Therese Sandin.

I en trailer till podden så får man lite sneak peak på vad som komma skall. Typ tjejsex bland annat. Hur öppna kommer ni vara?
– Jag tror att jag kanske är den som är sämst på att dra gränser för hur självutlämnande jag blir, det är nästan tvångsmässigt. I trailern blir det också tydligt att Pernilla Hammargren kanske är aningen mer pryd, vilket jag älskar att peta lite i(skrattar).

Podden kan ses som en inkörsport för den nyutkomne lilla flatan som vill hitta sig själv i kulturen. Startskottet kom från början i frustration över att de upplevde att många komikerkollegor hade tramsiga poddar.

– De sitter där, ett gäng vita straighta cis-män och är mer eller mindre sexistiska, homo- och transfoba och drar in en massa pengar på det. Det finns ett tydligt glapp i vilka poddar som finns, av och med hbtqi-personer, och ännu mer ovanligt med prat om olika kulturgenres. Det finns ingen podd med tre lesbiska som pratar om kultur och en jingel som är skriven och gjord av en lesbisk musiker (Sabina Wärme). Och det fanns ingen Lesbisk revy, förrän nu.

Kommer ni ha några gäster?
– Eftersom livet ser ut som det gör just nu och vi spelar in på distans har vi inte utrymme för att få in några gäster i nuläget, men vi har pratat lite om vilka vi skulle kunna bjuda in för temaavsnitt när restriktionerna lättat. Vi har lite drömgäster såsom Jodie Foster, Mian Lodalen och Karin Boye. Vi får se hur vi löser det(skrattar).