Andreas Pistolelis musikvideo till Losin´ Control fick oss nyfikna. Vem är snubben som gör låten med en video som skildrar ett killpars destruktiva relation bestående av vad sångaren själv beskriver som ”sex, droger, abuse, kärlek och hat”.

Tja, Andreas, berätta om dig, vem är du?
– Jag är en artist som gör mörk pop och försöker berätta historier med min musik. Ibland skriver jag mina låtar med andra, men ofta gör jag det mesta själv. Det känns grymt skönt att ha så mycket kreativ kontroll.

Vad är storyn bakom låten?
– Låten handlar om två personer som levde ett väldigt destruktivt liv bestående av sex, droger, våld, kärlek och hat. Livsstilen var väldigt extrem. De lämnade ett väldigt starkt intryck på mig och jag märkte även då att kärlek och hat ligger väldigt tätt intill varandra. Jag hoppas jag lyckades förmedla storyn genom låten och videon.

Andreas Pistolelis.

Var det bara storyn som berörde dig att göra en låt eller är du själv en del av communityt?
– Jag har nog ingen superstark koppling till communityt egentligen. Det jag dock kan känna igen mig i, vad jag sett i alla fall, är den stoltheten som finns i att man är som man är. Jag kommer ifrån en familj där jag konstant fick höra att det var något fel på mig men ju mer jag växt desto mer stolt är jag över den jag är. Den känslan, att man är stolt över den man är, är nog den starkaste kopplingen jag har skulle jag säga.

Så du identifierar dig som straight?
– Ja, det skulle jag säga ja.

Vilka är killarna som är med i videon?
– Helt ärligt så var det en grymt svår casting, men vi kunde inte hittat bättre skådespelare än de vi har till videon. Huvudkaraktären spelas av Christoffer Van Woensel och hans partner i videon spelas av Guillem Duquette. Jag och Fredrik Ekmark, min vapendragare som jag gör mina videor med, hade sån tur att det var just dem som spelade mot varandra för de kompletterar varandra väldigt bra. Och båda kunde anamma deras roller perfekt.

https://www.andreaspistolelis.com/