I augusti förra året exploderade svenska medier när Darin lade ut en bild på sin Instagram med texten:
”Varje människa ska kunna vara stolt över och bli accepterad för den man är. Jag vet hur svårt det kan vara. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay. Happy pride!”

Darin utsågs till Årets HBT på QX Gaygala 2021 (även om det inte var någon gala) flögs hem till Sverige och plåtades för omslaget av QX marsnummer. I tacktalet berättade han hur stolt han var:

Tack för all kärlek och allt stöd ni visat mig ända sen jag kom ut förra året. Jag är så rörd av den fina responsen jag har fått från så många utav er. Jag visste verkligen inte hur det skulle tas emot, så ert fina välkomnande har betytt väldigt mycket för mig.
Vi har alla olika historier och resor som vi gått igenom och jag har en sån stor respekt för alla hbtq- personer, för jag vet att det inte alltid är så enkelt att vara gay i en straight värld.

Idag släpper han ny musik och berättar i DN om hur det kändes den där dagen.
– Först stod allt stilla, sedan var det som att golvet försvann under mig.

Han fortsätter.

– Det var otroligt stort. Jag har dolt så mycket i livet, både detta och annat. Jag visste att det skulle bli en grej men inte hur stort det skulle bli och hur mycket kärlek jag skulle få från bekanta, musiker och gayprofiler från hela världen. Kommentarerna vällde in, jag visste inte vad jag skulle göra med dem, så jag gick till gymmet och tränade.

I intervjun berättar han också om tankarna kring att han inte ville vara homosexuell, eftersom där han växte upp så gillade folk inte det. Darins föräldrar kommer från irakiska delen av Kurdistan men flydde landet 1980. Sju år senare föddes Darin i Sverige.

– Det kan fortfarande vara svårt att komma ut i Sverige. Svårare för vissa än för andra, beroende på vilket sammanhang man tillhör. Det var bara några år sedan jag berättade för mina närmsta vänner, säger han.

Brittiska tidningen Attitude uppmärksammar

I tidningen Attitude berättar Darin om perioden precis när han kom ut och bodde på Mallorca. Hur han behövde gömma sig från pressen som letade efter honom. Han pratar också en del om dejting och hur det blivit enklare nu.

– Tidigare var det som att komma ut så fort man bara tog en promenad tillsammans med någon annan. Jag tänkte, ”varför inte lika gärna komma ut till allihop”. Men jag har haft tur och träffat några fantastiska personer under åren. Men det har varit väldigt svårt – även om jag inte dejtat så mycket, helt ärligt! Men jag antar att det kommer bli mycket enklare nu.