Artisten YARLIE, eller Hanna Lindgren, släppte nyligen låten ”Call of the night”. Varför skriver jag om den, undrar ni kanske nu? Jo för låten handlar bland annat om livet som icke-hetero i en småstad och hur det kan påverka en. I ett inlägg på sin Instagram berättar Hanna om hur en ganska specifik händelse, som involverar orden ”jävla flator”,  är inspiration till låten.

Hanna berättar om en tidig kärleksrelation med en tjej, där tjejen vågade vara helt öppen med deras kärleksrelation, medan Hanna inte vågade. När hon till slut tog steget och vågade hålla handen på en offentlig plats, var det några som ropade ”jävla flator”.

– Innan jag började skriva låten var jag inte medveten om att jag hade ett så stort behov av att få sätta alla dessa känslor, tankar och upplevelser i ord. Men när vi satt där i studion, jag och Zakarias Lekberg, och vi hittade melodin till vad som skulle komma att bli refrängmelodin- så visste jag direkt vad jag ville att texten skulle handla om. En text som är en hyllning till alla som vågar, men också en tröst och pepp till alla som inte vågar.

28-åringen är sedan tio år tillbaka bosatt i Stockholm, även om hjärtat finns kvar i hemstaden Luleå.
– Jag älskar Stockholm, här har jag bott i tio år och här tänker jag stanna. Men jag älskar norr precis lika mycket, om än på ett annat sätt. Jag behövde lämna Luleå, för att kunna uppskatta Luleå.

Vad har du för relation till det där exet idag?
– Vi har ingen kontakt idag, och har inte haft på väldigt många år heller. Jag tänker att hon var så långt före mig i sin frihet att det inte var menat än att vara mer än en liten tonårskärlek, och för mig – en lärdom. Hon var ett facit i hand för vägen till att vara fri. Att jag fick möta henne och ta del av den förmågan är jag henne evigt tacksam.