QX omslagsfavorit Tove Styrke släpper ny musik, tre år efter det hyllade albumet Sway. Nya låten heter Mood Swings som handlar om att bejaka alla sidor hos sig själv. I musikvideon porträtterar Tove åtta olika karaktärer och har själv jobbat fram idén och det kreativa projektet. Och kreativt, det är det. Men låten handlar också om att sluta med att censurera sig själv, enigt Tove.

– Det är väldigt svårt att låta bli. Jag hatar att misslyckas och trots att jag låtsas som det inte är så, så är jag livrädd för att folk ska döma mig. Den här låten och kommande musik har blivit min terapi och jag tvingar nu mig själv att inte editera allt jag gör. Jag tror det blir bättre. Man ska lita på sin publik, lita på att dom känner igen och uppskattar mänsklighet vilket även inkluderar brister och fel.

Jag har sett förberedelserna på din Instagram, det måste tagit HUR LÅNG TID SOM HELST att göra några av sminkningarna?
– Det gjorde det också!!! Vi började 04.00 båda dagarna hemma hos Josefina Zarmen (make up artist). Jag fick ligga på ett täcke på golvet och sova medans dom målade hela mig! Några av looksen tog 5 timmar.

Vilken karaktär i videon var roligast att porträttera?
– Alltså det är så svårt att välja! Jag älskar sad housewife som är ledsen och tom och sitter och röker inuti ett bubbelgum. Jag äääälskar också Plain Jane. Hon skiter i allt.

Låten släpps idag(18 juni) och är skriven av Tove Styrke tillsammans med Jenna AndrewsSorana PacurarRolloChristoph AnderssonNoah Conrad. Videon är regisserad av Gustav Stegfors.