Den internationella Pridemånaden lider mot sitt slut men Lil Nas X gjorde i natt allt för att visa att han inte tänker backa tillbaka och låta regnbågen falla i glömska. Artisten, som toppat Billboardlistan med sin MONTERO (Call Me By Your Name), och revolutionerat rapvärlden med sin queera estetik levererade ett minnesvärt framträdande under nattens BET Awards.

I ett nummer som påminde om Michael Jacksons Remember The Time-video avslutade han genom att kyssa en av sina lättklädda manliga dansare. Publiken jublade under den intensiva kyssen och framträdandet (och Lil Nas X kaxiga markering) är omskrivet på alla stora nöjessajter i USA just nu.

På YouTube hyllar fans hans mod.
Hans mod är monumentalt och föredömligt. Människor mördas för det han är modig nog att göra. Jag hoppas att han fattar hur otroligt han är för den väg han nu banar”, skriver signaturen Joya Johnson.

Signaturen Lay Royalty skriver:
Ler när jag ser detta. Som gay svart man med artistdrömmar som nu ser någon som gör det jag drömde om men var för rädd att göra, får mig så glad. Han gör det utan att be om ursäkt, smakfullt och smart. En stor applåd för en man river murar.”

BET-galan är en del av Black Entertainment Television-nätverket och uppmärksammar afroamerikaner inom musik, tv/film, sport och andra populärkulturella områden.