Ni kan det vid det här laget: Sommarsöndagar på Patricia betyder C’est La Vie Sundays! Temat i helgen var ”Sommar Sommar” och värdhennor var Imaa Queen och Babsan som nu gästades av Man Som Härmar Kvinnor, Lavender Whip, Preema Dawna och artisten som gör Borås Prides officiella låt, Kuba Jasiecki. Dessutom bjöd Caroline Jönsson och Lena Nilsson på en del sommarklassiker.

Man som härmar kvinnor, Anton Engström öppnade showen med showgirl-fjädrar i Chers Believe, och efter det tog Imaa Queen över och bjöd på Sköna gröna sommar iförd en persikofärgad blomsterkreation.

Därefter fortsatte det i samma höga tempo som tidigare söndagar och under kvällen fick publiken alltifrån Lavender Whips Livet är en schlager-medley via lantisdrugan Preema Dawnas spoken word till Babsans underhållande mimande till Anita Hegerland-klassikern Mitt Sommarlov.

Och apropå Babsan: Den rosahåriga ikonen passade även på att hylla Imaa Queen som nyligen vann Eurovision Style Contest, och nu kan titulera sig som Europas främsta dragqueen!

Christian Gerdes introducerade även Borås Prides Kuba Jasiecki under kvällen och berättade lite om Borås Pride som satsar stort på Digital Pride tillsammans med Lights Event. Men det fanns också tid för allvar då situationen i Kubas hemland inte är så munter just nu. Pride behövs mer än någonsin var budskapet, och inte bara med tanke på det HBTQ-politiska läget i Polen, utan även för att vi exemplevis måste stoppa händelser som tårgasadet under Pridefestivalen i Istanbul i veckan. Stockholm Prides solidaritetsfond säljer armband för att samla in pengar till just det ändamålet.

Kvällen avslutades på ett väldigt regnbågsfärgat glatt sätt, då Babsan, Caroline Jönsson och Lena Nilsson körde La Dolce Vita i solnedgången.

Nästa vecka, den 4/7, är temat ”Havet är djupt” och det är mycket möjligt att det blir pirater, sjömonster, fisk och skaldjur. Då uppträder:

Zizi Buffet
Seymour Bottoms
Skye Ericsson
Sam Silver
Imaa Queen

Plus, de lättade restriktionerna innebär att det blir öppet ända till 05!