Duon Silkesjöö släpper i dag singeln Lifeforce. Silkesjöö består av det gifta Stockholms-paret Daniel och Michael Silkesjöö, som varit ett par i nästan 6,5 år, och i augusti firar fyraårig bröllopsdag.
Musiken är elektronisk dansmusik och pop, men de vill inte begränsa sig genremässigt. Debutsingeln Lifeforce är en houselåt som påminner om allt det fantastiska livet har att ge, och att lyssnaren ska vara fri i sinnet.

– Låten uppstod i ett socialt vakuum mitt under Corona-pandemin sommaren 2020. Tillvaron under pandemin var ganska jobbig och vi längtade efter att få dansa och ha kul med våra vänner. För att klara de värsta stunderna under pandemin har vi mediterat mycket och i denna låt vill vi smälta samman klubbhouse med meditation, berättar paret, som kommer att släppa en handfull låtar under året.

Silkesjöö skapar musiken hemma i vardagsrummet på Daniels egenbyggda PC, och arbetar med synthar och två mikrofoner. Det är han som producerar, sjunger, mixar och mastrar låtarna och Micke jobbar med sångstruktur, låttexter och sång.

Så, apropå klubbavsaknaden senaste året, vilket ställe längtar ni mest efter att få gå ut och dansa på?
– Björnfesten på Stockholm Pride, Patricia och Backdoor är definitivt några vi saknar. Bögiga dansgolv varsomhelst egentligen. Annars är DJ-fester hemma hos vänner där alla turas om vid mixerbordet typ det roligaste jag vet, säger Daniel.