I början av hösten startar inspelningarna av SVT:s nya dramaserie Lea, om Lea Ferreira, en kvinnlig proffsboxare vars främsta dröm i livet är att vinna VM i boxning. Lea spelas av Madeleine Martin och  andra roller ses Jennie Silfverhjelm (Beck), Ralph Carlsson (Hundraåringen-filmerna), Joel Spira (Tjockare än vatten) och Maryam Moghaddam (Fallet).

Lea är en originalidé av Alexandra-Therese Keining som också skrivit manus tillsammans med Henrik Engström och Jörgen Bergmark. Alexandra-Therese Keining, som regisserade banbrytande lesbiska kärlekshistorien Kyss mig samt hyllade könsöverskridardramat Pojkarna, är seriens associerade producent och har även denna gång med en HBTQ+story i handlingen.

– Jag är så nyfiken på att se regissör Andrea Östlund sätta sin prägel på storyn, och ser även fram emot att äntligen få se en kvinnlig HBTQ+ karaktär axla en komplex huvudroll i ett svenskt tv-drama.

Det är inte Lea-rollen som är HBTQ+ men väl Jennie Silfverhjelms. Detta är andra gången som Jennie Silfverhjelm gör en huvudkaraktär i manus av Keining, då vi även såg henne i 2020-långfilmen The Average Colour of the Universe.
– För mig utgör Jennies roll större delen av hjärtat i storyn då serien har två kvinnliga huvudrollen som vi får följa, berättar Alexandra-Therese Keining, och fortsätter:
-Jag är så otroligt glad över att Lea landade hos SVT och att man backar en brutal story om en proffsboxare där ingenting är vad det ser att vara. Att också få de skådespelare till huvudrollerna som jag sett framför mig under manusarbetet är ju bara en dröm, säger Alexandra-Therese Keining till QX.

Serien, som kommer att visas i SVT i sex 45-minuters-avsnitt under 2022,  berättar inte bara om Leas kamp i boxningsringen utan även hur hon utnyttjas av hänsynslösa boxningsmanagern Balthazar. Dessutom vill en civilutredare vid polisen bevisa Leas inblandning i en internationell matchfixningshärva, och Leas ex-pojkvän Adrian ifrågasätter Leas prioriteringar då det gäller deras gemensamma son Rocco.