På lördag står Kristian Kaspersen på Pride-scenen på Södra Teatern tillsammans med andra artister från HBTQ+communityt, så som Patrik Jean, Melanie Wehbe, Cherry Wilder, Sylve & Julia Alfrida, och Mandy Rich för att uppträda på Prides avslutningsgala. Kristian är dessutom aktuell med en ny singel, Come Rain Come Shine.

Kristian, hur firar du Pride den här veckan?
– Jag ser grymt mycket fram emot Pride-invigningen på Södra teatern på onsdag! Efter den här långa pandemin är jag, som de flesta andra, utsvulten på människor och fest. Jag hoppas också på några intressanta föreläsningar och parkhäng med vänner. 

Vad betyder Pride för dig?
– Pride för mig är att för ovanlighetens skull få känna mig som att jag tillhör majoriteten för en kort stund, det gör något med en, en trygghet och en frihetskänsla. Det är så viktigt att kampen för HBTQ-rättigheter fortsätter, vi kan inte ta något för givet nu när vi ser mörka höger-konservativa krafter få allt mer inflytande. 

Du uppträder på Pride Stage på lördag, vad ska du göra där?
– Jag kommer köra några av mina mest klubbiga och ösiga låtar för jag tänker att det är väl det man vill ha då: sista kvällen, no holding back! 

Jag får enorma Ace of Base-vibbar av din nya singel Come Rain, Come Shine, är det medvetet?
– Det är absolut medvetet, SoundFactory, som producerat, fick till en bra mix av 90-tals-retro och något mer modernt. Jag tycker Ace of Base gjorde några riktigt coola grejer i början av sin karriär, blandningen av melankoli och backbeat är udda och snygg!

Den handlar om besatthet, hur blev det en låt med detta tema?
– Jag kom på raderna och melodin ”Come rain come shine, if only you were mine, I would risk it all for that fantasy” för över tio år sedan men det stannade där, kunde inte riktigt relatera till orden. Långt senare kom idén att det kunde vara någon som är besatt av en känd person och fantiserar på lite avstånd… ett stalker-perspektiv. 

Vad är du själv besatt av just nu?
– Förutom män som ser ut som skogshuggare? Ha ha… Jag blir lätt besatt av serier, sugs in helt i den fiktiva världen och karaktärerna. Succession är fantastisk och Euphoria har jag nyss sett om, så sjukt bra!