Har du missat att Pride 2012 är på väg att gå till historien som det största come back-evenemanget i mannaminne! Så är det. I i början av veckan kommer nära 2000 partysugna silors från Atlantis att se till att Prideveckan startar med just fest! Så nu är det dags att fixa semestern, boka resa, boende, biljetter och preparera för sex dagar av ren skär fest!
Flyg går näst intill varje timme från såväl Köpenhamn, Oslo, Helsingfors som en himla massa svenska städer! Tåg likaså och båtarna från Finland har garanterat plats kvar!
QX har sammanställt alla festerna under veckan!

TISDAG 31 juli

Pride Opening Party ”I LOVE BOYS”
Atlantis Cruise är tillbaka i Sthlm med nästan 2 000 bögar. Och självklart ordnas det ett stort Opening Party Pride 2012 av Clean för alla kryssare och andra partysugna gays.
För musiken står Wayne G från USA som är huvud-dj på Atlantis och Tony Built från New York, men även våra lokala förmågor Pamela, Gretchen och Mathias Lundström spelar på festen. På scenen står ryska stjärnan Roma Kenga och sexiga go-gos utlovas.




Pre Pride Sommarparty på Stallmästaregården
Qx Gala-prisade festfixarna Katja & Gunn bjuder på skönt partyröj och finfina överraskningar.


Bögjävlarnas underklädesparty
Stans coolaste partajare har redan hängt fram kallsipperna och trosorna till den här festen som är en relativt ny, men ack så populär Pridetradition. Det är precis som det låter, en underklädesfest där alla droppar paltorna och festar loss. Alla dansar hela natten i bara underkläderna, tjej som kille, hen som hon. Det är svettigt, magiskt och sexigt på en och samma gång! Tänk dock på att det brukar bli fullt så kom tidigt. Och bar och garderob tar ENDAST kontanter! (bankomat finns vid Nytorget).



Pride Youth Party
Ungt och kul med RFSL Ungdom. Snygg-Jessica och DJ Illusion är dj:s.



Whish
Fetisch & kinky för tjejer som gillar tjejer. Dresscoden är i minimum black, men fetischklädsel och annan stämningsfull klädsel som anknyter till klubbens tema uppskattas såklart!



PrePrideCruiseParty
Skall du träffa killarna från AtlantisCruise dag- och kvällstid är ett hett tips att hänga på Mälarpaviljongen. Grabbarna är spevciellt inbjudna till lunch och 19 startar PrePrideCruiseParty med Livemusik, Andreas Lundstedt, Linda Pritchard,, DJs och Robert Fux som presenterar the Swedish Sin!



ONSDAG 1 augusti

Lino Reunion @ Le Bon Palais
Holy Guacamole! Det är hela 10 år sedan gayklassikern Lino startade. Det firar Tobbe & Bernhard med att tre år efter stängningen dra igång klubben igen for a one-night-only-reunion. Musiken sköts av idel bekanta ansikten: JJ Stockholm & Bernhard fixar klubbmusiken, Andreas Graveleij spisar schlager och musiken vi hör på gården sköter Katy Von Geijer & Makkan. Kom, minns och dansa!



STAR GayDisco Goes Gay Pride
Popkillen Daniel Oliver står på scenen och New York-dj:n Tony Built spelar. Dessutom vänder Mathias Holmgren och Leo B vax bakom skivspelarna.



Balllroom Country
Party! Rock och country med Lets Dance-Tobias Karlsson som värd.





CLUB KG – PRIDEFEST

När flatcombon KG slår sina Pridepåsar ihop bjuds det på liveuppträdande med Coco, Mary N Diaye och DJ Sjeazy Pearl från Nederländerna kör hårt i dj-båset. Givetvis spelar Swedish Dyke Vibes också den röjigaste musiken. Club KG har fester för flatjälvar och alla deras vänner och festar alltid enligt parollen ”WE CAME TO PARTY BITCHES!”.


Stolta Veckan-premiär med Mums Mums & Pianotransan
Mums Mums är succén som blivit en rejäl snackis. Det är här Leila K kan dyka upp, och det är här alla, oavsett kön eller läggning, röjer loss. Petter Wallenberg, Apollo och Pianotransan framför i kväll klassiska houselåtar från tiden när housemusik var svart och gay och trodde på fred på jorden.





Sthlm Night Fever

Den populära onsdagsklubben rullar vidare även under Pride. Givetvis är det fri entré hela kvällen och hög partystämning. Musiken på Main Floor sköts av DiscoBambina som kör Mash-Up Mania och i Panoramabaren spelar Ryan Kenny (US) house & hits.


HUMP @ F12
Frestande och förförande gayfavoriten Hump fixar Pridefest med två av Sveriges bästa och snyggaste dj:s Marcus Ullmarker och Daniel Olsson. Värdinna? Men please! Det är ju alltid Miss Inga.



SLM
Öppet hus är det denna klubbkväll då det är öppet för alla på SLM. Alla SLM:s dresskoder funkar.



Pitstop Hilton
Eken Bar och Matsal som flaggat med regnbågsflaggan hela sommaren som det officiella Pride-hotel man är, har Karl Batterbee som DJ denna Pride-kväll.



TORSDAG 2 AUGUSTI

”WORLDS BIGGEST SCHLAGER AFTER PARTY”
Efter parkens stora firande vallfärdar schlagerfansen till årets schlagerfest. På scen står Greklands bidrag från Eurovision 2012 Eleftheria Eletheriou med sin ”Aphrodisiac”.
Andra artister som dyker upp är Andreas Lundstedt, Velvet och Linda Pritchard. Även schlagergruppen Hallå Hela Pressen är där.
DJ:s frågar ni? The One & Only Edward af Sillén och QX egna Schlagerprofiler Ronny & Ken.
Även Inca och Gretchen finns på dj:-listan.





STAR GayDisco Goes Gay Pride

Star kör på med Mathias Holmgren och Sanaz i dj båsen.


Pride House Party
Dj Prasch på stora golvet och VJ är Dulerrb. I loungen spelar Dj Hansen.



SLM
Klubbkväll och öppet hus är det denna kväll då det bara är öppet för män på SLM. Alla SLM:s dresskoder funkar.



Sthlm Night Fever
Fri entré även den här kvällen. Dj:s är Fagmaster Blix som kör Crazy disco och gaypop i Panoramabaren. I the Bas(s)ement spelar Emil Hellman hit house anthems.



Mums Mums Dragrace – Vem blir Sveriges nästa drag-superstjärna?
Mums Mums Stolta Veckan fortsätter med Sveriges första version av den populära teveserien RuPauls Dragrace – Mums Mums Dragrace! Under kvällen korar Mums Mums, Leo. B och en hemlig jury Nordens nästa drag-superstjärna. Drag queens, drag kings eller mittemellan – alla könsuttryck är välkomna! Vinnaren får Sveriges fetaste goodiebag och en lyxmiddag för två! Kläder, peruker och skor finns till lån för de tävlande backstage. Anmälan sker på plats. Ett fantastiskt initiativ säger vi!



RFSL Tjejfest
Flatfesten med stort F. Till den här Pridetraditionen kommer alla. ALLA, we tell you! Tjejfesten är främst för de som anser sig vara tjejer, men alla är givetvis välkomna! Dj:s bland annat Katja & Gunn, liveuppträdande blir det med MaryJet alias Mariette Hansson. Dessutom dj:ar RFSL:s Ulrika Westerlund och Josefin Brink. Plus en massa annat!



Patricias Skumparty
Runt midnatt fylls den klassiska båten med skum till bredden och alla HBT:are kastar sig sturskt in i det vita havet. Patricias skumpartyn är mytomspunna, sexiga och galna, precis som båten själv. Glöm dock inte att ta med ombyte, vi vill ju inte att ni drar på er en otäck förkylning inför helgens festligheter…



Offpride: GUMM4N PROSUMER
Hanna, Stefan, Siri & Pjotr presenterar bland annat Mamma Tesso-gänget med Tommie X och FestaMyaMaila. Dessutom: Mahoyo, Lilla Lovis, Penelope Strikes och Little Jinder.



FREDAG 3 augusti

Girls Girls Girls
Moxys stora fest vill man som brud inte missa. Det blir två dansgolv, ett med dj:n Snygg-Jessica (schlager och tuggummipop), och ett med dj Pamela och Inca (house/dans). Lokalen gör att man dessutom kommer ha en stor mysig uteservering.



CLUB X
LIVE JAMILLA IDRIS (MILA) DJ SWEDISH DYKE VIBES.

Club X är den nya gayklubben på Stureplan som lyckats behålla greppet om publiken. Denna fredag spelar Jamilla Idris (Mila), Mathias Holmgren och Swedish Dyke Vibes! Varmt välkomna säger ”Årets festfixare på QX-galan 2012”, Katja & Gunn.



Mums Mums goes east med DIK Fagazine
I kväll blir det releasefest för det hajpade polska bögfanzinet DIK Fagazines nya nummer ”Before ’89” som handlar om det östeuropeiska böglivet innan kommunismens fall. Världskända konstnärer som Wolfgang Tillmans, Nan Goldin och Bruce LaBruce medverkar. Nu kommer de till Stockholm exklusivt för Mums Mums Stolta Veckan! Under kvällen visar man filmer av DIK:s chefredaktör, Karol Radziszewski, bjuder på stark vodka, spelar eurotechno och njuter av vår strippande kommunistkille – Mr Leather Europe Alexi Carpentieri som poledansar i enbart pälsmössa!



”MR GAY SWEDEN 2012”
Det är dags att kora årets bög 2012 under ledning av Jean-Pierre Barda som i år har tagit hjälp av den skönaste av de sköna, Maria Montazami, som lovar att bjuda på ostbågar hela kvällen. På scen står artisten Nik Miles från New York, och dj:s under kvällen är Gretchen, Mathias Lundström och Wiktor Sjövall.



Club Proud
Dj Prasch på stora golvet och VJ är Dulerrb. På schlagergolvet spelar Dj Illusion. Dj Hansen spelar givetvis i loungen.



It´s My Paradise Pride!
Storslaget Pridefirande med Kolingsborgsgänget! På scenen står Diamond Dogs & Madonna-kopian Melissa Totten. Musik blir det så klart i massor: Anders Sewerinson – kör mello/gaypop på stora golvet, Makkan kör Crazy Disco i Panoramabaren och i källaren blir det Jonas & M.O.D:s Tech House & Dirty House.





Fest för kvinnor 30+

Åsa och Lottie ser till att Pridetraditionen för trettioplusbrudarna hålls vid liv. Alltid välbesökt och alltid fantastisk feststämning.


Berns Mad Circus Gay Vip Party
Berns förvandlas till en stor härlig cirkus. Med sexigt muskulösa manliga dansare, eldslukare och burlesque-artister skapas det ett rejält Pridekalas! Brittiska superdrugan Mizz Kimberley sjunger live medan Scotty The Blue Bunny uppträder och Gonzalo Rivas (Fire, Beyond) och Marcus Ullmarker spelar house och tech/house på terassen. Värdinnan är givetvis Miss Inga. På stora golvet spelar Leo Netz, Noah Gibson, Henrik Bergqvist och Gustaf Wallnerström



Kinks & Queens Prideparty
Total mix, total you = total fun säger mytomspunna festfixardrottningen Leonora inför den här fetischfesten. Biljetter: 150 kr förköp på Eves Collection, St Eriksgatan 17, Lovestore Bondegatan 6 och via nätet på Nordeakonto 3206 20 95643.



Bear Pride Party with Berserkers Rugby
I år fixar Viking Bears festen tillsammans med det Stockholmsbaserade gayrugbylaget Berserkers. De har bjudit in några internationella rugbylag för turnering, så räkna med massor med nya ansikten och sugna rugbykillar! Anton Palm och Linus Lord som bildar DJ-duon Halellu! kommer att spela congas, Whitney, indie disco och gaygangsta rap så att den ludna baken fylls med svettpärlor. På scen Backroom Matches.



Ficks & Gumm4n: Pride på Trädgården
Klubbmarodörerna på Ficks (Makode, Ulrich & Kornél) slår sig ihop med in-house gayklubben Gumm4an för att fixa fest. Live med världsmedborgaren Aérea Negrot och Dj Mr Ties från Berlin.



SLM
Medlemskväll på SLM betyder att alla medlemmar är välkomna och att alla SLM:s dresskoder gäller. Tänk på att SLM är en dresscode-klubb och att entrépersonalen bara släpper in dem som följer gällande regler, medlemmar såväl som gäster. Minimikrav är ”svart eller vit t-shirt”- svarta eller blå jeans av basicmodell”- grova svarta kängor exempelvis militär, arbetarkängor eller skinhead.



LÖRDAG 4 augusti

Garage XL presenterar 100% Pure Love
Succén Garage bjuder givetvis in till efterparaden-röj med de snyggaste boysen och de fetaste beatsen. Stora golvet betyder House Of Love med Bernhard & Jonas Lindevik, Panoramabaren styrs av Makkans Crazy Disco, i The Bas(s)ment spelas Pamelas Twisted House och i lilla favoriten Dasscot kör Neil Seaward gay anthems.



Pride Main Boy Party ”CLEAN”
P-A-R-T-Y! Clean ställer till den en stor paradefterfest med Eurovisionstjärnan Ivi Adamou (Cypern). Hennes La La Love är en av sommaren största hits och det kommer att bli, just det P-A-R-T…..ja ni kan det här nu. Även Straight Up syns på scenen.
Barcelonabaserade dj:n Enrico Arghentini kör house med Wiktor Sjövall. Andra dj:s är Gretchen och Mathias Lundström. Barcelonska gogo-grabbs och konfetti utlovas också.



Pride Main Girl Party ”MISS GAY SWEDEN 2012”
Återuppväckt efter tre år i dvala är denna brudbegivenhet. Med nio superheta bruttor som ska slåss om att bli årets flata så lär denna fest locka tjejer från hela landet. Kyss Mig-producenten och flatfavoriten Josefine Tengblad leder tävlingen med Jean-Pierre Barda och på scen står ”La La Love”-Ivi Adamou!
I samarbete med Lesbian Heaven från Malmö presenteras kvällens dj:s, Cissi Ramsby, Mathila Berggren, Inca och Nira Hindocha. Vid stängning 03 får man dessutom Clean-stämpeln vilket ger en fri entré till Hamburger Börs som är öppet till 05.00.





Berns Mad Circus Gay VIP party.

Miss Inga fortsätter sitt Cirkus-kalas på Berns. Nu gästar Tyree Cooper & Farely Jackmaster Funk, och precis som under fredagen spelar Gonzalo Rivas (UK, Fire, Beyond, Matineé)
Marcus Ullmarker (Wide Open). Scotty The Blue Bunny och Mizz Kimberly syns också i vimlet.


Mums Mums & P*fect present Deep in Vogue – a night of vogueing and ballroom culture!
Danskompaniet P*fect och Cinema Queer och ger en kväll av vogue extravaganza!
Vogue, dansen som skapades av svarta bögar i New York på 80-talet och senare gjordes berömd av Madonna är temat för kvällen då man visar voguemusikalen Leave it on the floor, och voguear loss till legendarisk New York- house! Catwalken och scenen är öppen för alla!



DEN STORA EFTERFESTEN @ Debaser Medis
Katja Gustafsson och Gunn Lundemo (club KG) grejar i år efter-paraden-party med club Caliente. De pressar ur den sista festivalmusten efter paraden och festar tills ni inte orkar stå längre. Tänk rökhav, dj:s, dragqueens och blinkande discolights. Så på med mustaschen, läppstiftet, peruken, boan and your high heels! Club Caliente huserar på andra våningen och bjuder på dancehall, RnB, hiphop djs & artist. Katja och Gunn håller till på stora golvet och bjuder på PAUPAU, dj Betty Bronx (DK), Swedish Dyke Vibes. Miss Mona är värdinna och Julia Frej spelar i baren.



STAR GayDisco Goes Gay Pride
Mathias Holmgren, Daniel Olson och Leo Berglund dj:ar på STAR denna lördagskväll.



SLM
Medlemskväll på SLM betyder att alla medlemmar är välkomna och att alla SLM:s dresskoder gäller. Och jo, du kan lätt bli medlem under veckans alla kvällar.



Ficks & Gumm4n: Pride på Trädgården
Ficks (Makode, Ulrich & Kornél) med in-house gayklubben Gumm4an. Live med världsmedborgaren Aérea Negrot och dj:sen makode, Kornél och Gumm4n.



Bears at Sidetrack
Efter paraden samlas alla björnar för lite efterrummel på favoriten Sidetrack. Från 18.00 och fritt inträde.



SÖNDAG 5 augusti

Patricias Pride Final
Pridetraditionen på Patricia fortsätter. Här samlas alla dom som tappat bort sina heta flörtar under veckan och försöker få till det en sista gång innan regnbågsflaggan hissas ner för den här gången. Fest intill småtimmarna blir det alltid i alla fall.



After Pride Party
Snygg-Jessica är dj på stora golvet och Dj Illusion spelar på RnB-golvet. Rocken sköter Dj Hansen.



Burlesqueer Royal Night
Burlesque-kvällarna är tillbaks. Artister för kvällen är Alexi Mr. Leather Europe, Olga, Josephine, Pippi och Christine



SLM
Avsluta Pride med en skön natt på SLM med andra läderkillar.



REHAB
Traditionsenligt arrangeras en Rehab-fest på Stampen i Gamla Stan. Lång lista av DJs och gäster är MumsMums Apollo och Petter Wallenberg.